Antena 3 CNN Externe Iran mai pierde un aliat. Moscova, dezamăgită de reacţia Teheranului la propunerile occidentale

Iran mai pierde un aliat. Moscova, dezamăgită de reacţia Teheranului la propunerile occidentale

Iran mai pierde un aliat. Moscova, dezamăgită de reacţia Teheranului la propunerile occidentale
Sursa foto: serghei lavrov
28 Ian 2010   •   09:01

Rusia este dezamăgită de eşecul Iranului de a reacţiona "constructiv" la propunerile făcute de mediatorii internaţionali privind programul nuclear al Teheranului, a declarat ministrul rus de Externe.
"Am căzut de acord să continuăm să lucrăm pentru a avea o reacţie pozitivă din partea Iranului la aceste propuneri?, declara Serghei Lavrov, care nu a dat detalii despre natura reacţiei iraniene.
Totuşi, el a avertizat că "este imposibil să aştepţi la nesfârşit", iar partenerii Rusiei "deja discută despre nevoia de paşi suplimentari în Consiliul de Securitate al ONU."
Mediatorii pentru Iran- Rusia, SUA, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania - discută momentan despre tranziţia de la negocieri la noi sancţiuni ca răspuns la refuzul Iranului de a opri controversatul său program nuclear.
Ministrul rus a subliniat că "programul nuclear iranian este, fără îndoială, un subiect important în dialogul ruso-american." Declaraţiile acestuia vin după decizia Teheranului de a amâna o vizită în Rusia a principalului oficial de securitate şi al negociatorului nuclear.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close