Antena 3 CNN Externe Iran: Liderul suprem prezice distrugerea Israelului

Iran: Liderul suprem prezice distrugerea Israelului

Iran: Liderul suprem prezice distrugerea Israelului
Sursa foto: ali khamenei
28 Ian 2010   •   03:45

Liderul suprem iranian a prezis distrugerea Israelului, în comentarii puse pe siteul său Web, în unele din cele mai puternice declaraţii din ultimii ani despre statul evreu.
În trecut, ayatollahul Ali Khamenei a calificat Israelul "o tumoară canceroasă" ce trebuie ştearsă de pe hartă, dar noile comentarii marchează prima ocazie când a vorbit deschis şi a speculat dispariţia Isrealului
"În mod sigur va veni ziua când statele din regiune vor observa distrugerea regimului sionist," este citat Khamenei . "Cât de repede sau de târziu se va întâmpla depinde de cum abordează această problemă naţiunile musulmane şi statele islamice." El nu a detaliat afirmaţiile.
Khamenei, care a făcut declaraţiile în timpul unei întâlniri cu preşedintele Mauritaniei, a mai acuzat Israelul că încearcă să distrugă palestinienii "prin presare continuă, blocade şi genocid." El a afirmat că statul evreu nu va reuşi.
Comentariile lui Khamenei vin în chiar Ziua Internaţională de amintire a victimelor Holocaustului, ce marchează a 65-a comemorare a eliberării lăgărului Auschwitz.
Iran nu recunoaşte Israel, iar cele două state sunt inamici deschiţi de la revoluţia islamică din 1979. De asemenea, preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a chemat la distrugerea Israelului.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close