Antena 3 CNN Externe Îngrijorare în SUA. Gripa porcină face din ce în ce mai multe victime printre copii

Îngrijorare în SUA. Gripa porcină face din ce în ce mai multe victime printre copii

Îngrijorare în SUA. Gripa porcină face din ce în ce mai multe victime printre copii
Sursa foto: Copil gripa
10 Oct 2009   •   11:49

Presa din SUA trage un semnal de alarmă în legătură cu numărul din ce în ce mai mare al copiiilor din această ţară care mor din cauza gripei de tip nou. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât numai săptămâna trecută au fost înregistrate 19 decese în rândul copiiilor.

Potrivit autorităţilor americane, numărul copiiilor, tinerilor şi al femeilor însărcinate care mor din cauza virusului gripal de tip nou creşte alarmant. Specialiştii spun că îngrijorător este şi faptul că aproape 30% dintre decesele infantile s-au înregistrat în rândul unor copii sănătoşi.

Aproape 80 de copii au murit din cauza virusului de tip nou în ultimele şase luni. De la debutul pandemiei, aproape 4.000 de americani au decedat în urma complicaţiilor provocate de virusul H1N1.

La nivel naţional, 37 de state americane au raportat o creştere a numărului de îmbolnăviri, cu 10 mai mult decât săptămâna trecută. Autorităţile spun că se aşteaptă ca atât numărul îmbolnăvirilor, cât şi cel al deceselor, să crească până la sfârşitul anului.

Guvernul american a demarat luni o campanie de vaccinare împotriva gripei de tip nou. Autorităţile au cheltuit aproape 2 miliarde de dolari pentru 250 de milioane de doze de vaccin, în speranţa că peste jumătate din populaţia SUA va putea beneficia de imunizare.

Şi Cuba a anunţat că trei femei însărcinate au murit ca urmare a gripei H1N1. Acestea sunt primele victime ale gripei porcine anunţate oficial de autorităţile de la Havana.

Antena 3

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close