Antena 3 CNN Externe Grecii cer demisia guvernului din cauza modului în care a reacţionat în faţa incendiilor (VIDEO)

Grecii cer demisia guvernului din cauza modului în care a reacţionat în faţa incendiilor (VIDEO)

Grecii cer demisia guvernului din cauza modului în care a reacţionat în faţa incendiilor (VIDEO)
Sursa foto: Grecia
29 Aug 2009   •   13:01

Sute de greci au protestat vineri şi au cerut demisia Guvernului. Oamenii sunt nemulţumiţi de felul în care autorităţile s-au ocupat de stingerea recentului val de incendii care a făcut ravagii în ţară. Protestatarii au scandat lozinci anti-guvernamentale şi au cerut demisia Executivului. Oamenii spun că autorităţile au reacţionat prost şi târziu.

Astfel de evenimente au mai fost organizate în 2007, după incendiile din Pelopones, în care au murit aproape 70 de oameni. Oamenii cred că actualii guvernanţi nu au învăţat nimic din dramatica lecţie de acum doi ani.

De altfel, popularitatea partidului conservator aflat la guvernare a scăzut mult în ultimul timp, din cauza unor politici sociale care nu au fost bine primite de populaţie. Felul în care autorităţile au gestionat stingerea incendiilor de vegetaţie izbucnite săptămâna trecută nu a făcut decât să nemulţumească şi mai mult populaţia.

Incendiile au lăsat un adevărat dezastru în urmă: mii de hectare de vegetaţie pârjolite şi zeci de case rase de pe faţa pământului.



Antena 3

×
Subiecte în articol: demisie guvern incendii
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close