Antena 3 CNN Externe Franţa exclude Londra de la discuţiile despre subvenţiile agricole în UE. Cioloş, acuzat că este omul Parisului

Franţa exclude Londra de la discuţiile despre subvenţiile agricole în UE. Cioloş, acuzat că este omul Parisului

Franţa exclude Londra de la discuţiile despre subvenţiile agricole în UE. Cioloş, acuzat că este omul Parisului
Sursa foto: subventii agricole
07 Dec 2009   •   22:14

Franţa a declanşat un nou scandal în UE privitor la împărţirea puterii, prin excluderea Marii Britanii de la discuţii europene foarte importante referitoare la subvenţiile agricole.
Guvernul francez a convocat o întâlnire a ceea ce este numit "G22" - miniştri din 22 staţii europene- în cadrul unei tentative de a influenţa o reconfigurare a Politicii Agricole Comune- PAC.
Cu toate acestea nu a invitat Marea Britanie sau alte state calificate ca "naţiuni reformatoare" - Olanda, Suedia, Danemarca, Malta, ce au cerut o revizuire completă a subvenţiilor agricole din UE.
Bruno Le Maire, ministrul francez al agriculturii, declara că scopul este "de a producă un plan de bătaie pentru apărare unui politici agricole comune puternice, pentru a sprijini un PAC reînnoit."
Respingere Londrei vine după conflictul legat de numirea lui Michel Barnier, la rândul său fost ministru al agriculturii la Paris, în rolul de comisar UE pentru pieţele interne, ceea ce i-ar da putere asupra centrului financiar londonez -City .

LeMaire declara că scopul întâlnirii este ?să arate ataşamentul nostru faţă de de PAC, ataşamentul faţă de instrumentele reglementărilor europene care sunt singurul lucru capabil să garanteze viitorul agriculturii europene."
Ca ministru francez al agriculturii, anul trecut, Barnier a obţinut acordul a 24 din 27 state membre ca actualele subvenţii generoase pa PAC să fie menţinute, în pofida protestelor Londrei.
The Telegraph consideră că numirea românului Dacian Cioloş în postul de comisar al Agriculturii însărcinat cu un buget de circa 55 miliarde de euro în subvenţii europene pentru 2010 este un triumf pentru viziunea lui Barnier despre rolul Franţei în Europa.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close