Antena 3 CNN Externe Fostul şef CFR, Mihai Necolaiciuc, suspectat că a furat 111 milioane de dolari, reţinut în SUA (VIDEO)

Fostul şef CFR, Mihai Necolaiciuc, suspectat că a furat 111 milioane de dolari, reţinut în SUA (VIDEO)

Fostul şef CFR, Mihai Necolaiciuc, suspectat că a furat 111 milioane de dolari, reţinut în SUA (VIDEO)
Sursa foto: nicolaiciuc
18 Iun 2009   •   11:19

Mihai Necolaiciuc, fost director general al Companiei Naţionale a căilor Ferate Române (CNCFR), suspectat că a furat aproximativ 111 milioane de dolari de la compania naţională feroviară, a fost arestat în SUA, în West Palm Beach, anunţă presa locală.

Potrivit West Palm Beach Post, Necolaiciuc, în vârstă de 57 de ani, a fost săltat în cursul zilei de miercuri de agenţii federali, de la Departamentul de Migraţie şi Vămi. Nicolaiciuc a fost arestat pentru că nu a respectat legislaţia americană privind imigraţia.

Numele fostului director general al CFR în perioada 2000-2003, Mihai Necolaiciuc, este asociat cu dosare de corupţie. La cârma lui, mii de vagoane s-au topit la fier vechi. El este cel care a girat investiţii fără noimă care au adus CFR în pragul falimentului, aşa cum a făcut şi cu complexul Astoria, din Snagov renovat cu peste 19 milioane de euro.

Necolaiciuc a intrat în istorie pentru că a plătit zeci de milioane de lei pentru şuruburi sau prize minune. Totodată, el a semnat contracte cu aşa-zisele "firme-prietene", în urma cărora CFR-ul s-a ales cu costume de scafandru.

A cumpărat flori în valoare de un milion de euro pentru gările din România - flori pe care nimeni nu le-a văzut până acum - sau perne cu 1.300 de euro bucata. Pentru faptele sale, Mihai Necolaiciuc deţine un record absolut în privinţa numărului de dosare penale de la DNA. El are 14 dosare.




În ultimul dosar de la Direcţia Naţională Anticorupţie, din februarie 2009, Necolaiciuc este acuzat de abuz în funcţie, pentru că ar fi prejudiciat CFR cu peste 62 miliarde de lei, în urma achiziţiilor făcute între anii 2002 - 2003. Necolaiciuc a fugit din ţară în februarie 2005. A fost dat în consemn la frontieră, în urmărie generală şi apoi internaţională. Imediat după dispariţie au apărăt informaţii că este în Austria, iar mai apoi s-a spus că ar fi în SUA.

Potrivit registrelor de proprietate din Palm Beach, fostul director al CFR deţine două apartamente într-un complex de locuinţe, fiecare în valoare de peste 400.000 de dolari.

De altfel, la o simplă căutare pe Google, se putea afla demult că Necolaiciuc deţine cel puţin o proprietate în Palm Beach. Iată dovada:




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mihai Necolaiciuc CFR
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close