Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton: Vom stabili noi sancţiuni contra Iranului

Hillary Clinton: Vom stabili noi sancţiuni contra Iranului

Hillary Clinton: Vom stabili noi sancţiuni contra Iranului
Sursa foto: hillary clinton
12 Ian 2010   •   19:44

Statele Unite, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa, Germania se vor întâlni la sfârşitul acestei săptămâni pentru a discuta noi sancţiuni pentru programul nuclear al Iranului, a anunţat secretarul american de stat Hillary Clinton.
Aceasta a precizat că administraţia analizează măsuri care să vizeze conducerea politică, dar şi sectorul economic, dar nu a fost luată nici o decizie.
"P5-plus-1 (cei cinci membri permanenţi ai ONU plus Germania) se vor reuni la New York la finele săptămânii şi vor analiza felul şi gradul de sancţiuni ce vor urma," a subliniat Clinton.
Grupul acestor state a încercat în ultima perioadă să ajungă la un acord diplomatic cu Teheran pentru a opri îmbogăţirea uraniului. Acordul susţinut de SUA prevedea trimiterea uraniului slab îmbogăţit peste hotare în schimbul combustibilului nuclear pentru reactorul din Teheran.
Acum Clinton a elaborat despre felul sancţiunilor pe care le consideră eficiente.
"Este evident că există un număr relativ mic de persoane care iau decizia în interiorul Iranului. Ei au atât relaţii politice, cât şi comerciale, şi dacă putem crea sancţiuni care să îi aibă în vizor pe cei care iau decizii, credem că aceasta este o metodă mai bună de sancţionare," arăta Clinton .
"Dar acest lucru va urma să se decidă" .
Obama acordase Iranului termen până la finele anului trecut pentru a accepta acordul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close