Antena 3 CNN Externe Cioloş: Statele UE trebuie să returneze circa 350 milioane de euro din fonduri

Cioloş: Statele UE trebuie să returneze circa 350 milioane de euro din fonduri

Cioloş: Statele UE trebuie să returneze circa 350 milioane de euro din fonduri
Sursa foto: dacian ciolos
17 Mar 2010   •   22:02

20 de state din UE, printre care Grecia, Polonia, Spania şi Marea Britanie trebuie să returneze un total de 346.5 milioane de euro din subvenţiile pentru agricultură, sume care au fost prost cheltuite, a anunţat Comisia Europeană.
Grecia, care este acum în corzi din cauza unor probleme financiare, a fost cel mai grav ofensator şi va trebuie să returneze 105.5 milioane de euro din cauza problemelor din sistemul de constrol al bumbacului şi alte 18.5 milioane pentru "slăbiciuni severe şi persistente" în măsurile de dezvoltare rurală.
Grecia este cel mai mare producător de bumbac din Europan, cu 80.000 de fermieri cultivând această plantă.
"Acest pas rămâne un instrument foarte important în a ne asigura că statele membre au măsuri suficiente de control pentru a se asigura că banii contribuabililor sunt cheltuiţi corect," sublinia comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş .
Al doilea stat ca dimensiune a sumei de rambursat este Polonia- 92 milioane de euro - "pentru că a acceptat să introducă la plată teren care nu se califica" şi verificări "insuficiente" .
Spania va trebui să returneze 47.5 milioane de euro, iar Franţa 19.5 milioane de euro. Marea Britanie şi Olanda sunt de asemenea în top, cu 14.2, respectiv 10.4 milioane de euro.
Restul vinovaţilor sunt sub 10 milioane de euro: Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Portugalia, Slovacia şi Suedia.
Antena4.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close