Antena 3 CNN Externe China acuză SUA că a deschis un război online contra Iran

China acuză SUA că a deschis un război online contra Iran

China acuză SUA că a deschis un război online contra Iran
Sursa foto: china internet
25 Ian 2010   •   20:21

Tulburările post electorale din Iran sunt un exemplu al ?schemei politice? americane ce se ascunde în spatele faţadei cu libertatea de exprimare, consideră Partidul Comunist chinez.
În cadrul unui editorial în ziarul formaţiunii politice se arată că SUA a folosit "războiul online " pentru a declanşa tulburărilor post-electorale din Iran de anului trecut, răspunzându-se astfel indirect discursului lui Hillary Clinton de săptămâna trecută în care aceasta cerea un internet liber în lume.
Un editorial din Ziarul Poporului acuză SUA că a lansat "o brigadă a hackerilor" şi arată că a folosit canale de comunicare socială precum Twitter pentru a răspândi zvonuri şi a crea scandal.

"În spatele a ce America califică libertatea de expresie este o schemă politică. Cum au demarat tulburările de după alegerile iraniene?" scrie Wang Xiaoyang. "Au fost din cauza războiului online lansat de American, prin YouTube şi Twitter, răspândirea de zvonuri, crearea de divizări semănarea de nemulţumire între fracţiunile de conservatori şi cele de reformişti."

Washington a declarat în timpul protestelor s că a cerut Twitter, adoptat de protestatarii antiguvernamentali, să rămână deschis. Câteva canale media, printre care YouTube, Facebook şi Twitter au fost blocate în China încă de anul trecut.
Editorialul comunist se întreabă retoric dacă obscenitatea sau alte activităţi ce promovează terorismul ar fi permise pe internetul american.

"Ne temem că în ochii politicienilor americani, doar informaţia controlată de America este informare liberă, doar ştirea recunoscută de America este liberă, doar discursul aprobat de American este discurs liber" .
China a oferit inţial un răspuns formal la anunţul Google că nu mai doreşte cenzuarea siteului google.cn. Discursul secretarului de stat însă, în care amintea de Războiul Rece şi de ?cortina informaţiilor", trasă de Beijing, a făcut China să avertizeze cu răcirea relaţiilor bilaterale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atac cibernetic China Google
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close