Antena 3 CNN Externe Biden confirmă că Washington va păzi securitatea Israelului

Biden confirmă că Washington va păzi securitatea Israelului

Biden confirmă că Washington va păzi securitatea Israelului
Sursa foto: joe biden
10 Mar 2010   •   19:46

La începutul unei vizite de cinci zile în Orientul Mijlociu, vicepreşedintele american Joe Biden a asigurat Israleul de angajamentul Washingtonului pentru securitate sa, calificând ?legătura? dintre cele două state ca fiind ?de nezdruncinat ?.
Prezenţa lui Biden şi accentuarea solidarităţii israeliano-americană constituie tentativa administraţiei Obama de a relua procesul de pace din regiune.

După discuţii cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, Biden declara că reluarea negocierilor dintre palestinieni şi Israel, prin intermediul SUA, este o ?adevărată oportunitate? pentru pace.
Cu toate acesta, chiar şi discuţiile indirecte se lovesc de obstacole. Vizita lui Biden vine pe fondul aprobării de către Israel a construcţiei a 112 de noi case în colonia evreiească din Cisiordania şi 1600 în Ierusalimul de Est.
Momentant, Liga Arabă şi Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei au acceptat patru luni de discuţii indirecte cu Israel, oferind preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas mandatul de a reangaja tratativele chiar dacă nu a obţinut îngheţarea totală a construcţiilor din colonii, aşa cum ceruse.

După discuţii cu Netanyahu, Biden declara că atât Israel cât şi palestinienii trebuie ?să îşi ia unele angajamente îndrăzneţe istorice? pentru a ajunge la pace.

Al doilea scop al lui Biden este de a se asigura că Iran nu este atacat în timp ce Washington urmăreşte introducerea de sancţiuni pentru reducerea programului său nucleare- asigurând în acelaşi timp că securitatea Israelului rămâne prioritatea Americii.

?Suntem hotărâţi să împiedicăm Iranul să obţină arme nucleare şi lucrăm cu multe state din lume pentru a convinge Teheranul să îşi respecte obligaţiile internaţionale,? sublinia Biden .
Antena3.ro

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close