Antena 3 CNN Externe Bărbatul care a încercat să îl ucidă pe Papa Ioan Paul al II-lea, eliberat: "Proclam sfârşitul lumii" (VIDEO)

Bărbatul care a încercat să îl ucidă pe Papa Ioan Paul al II-lea, eliberat: "Proclam sfârşitul lumii" (VIDEO)

Bărbatul care a încercat să îl ucidă pe Papa Ioan Paul al II-lea, eliberat: "Proclam sfârşitul lumii" (VIDEO)
18 Ian 2010   •   13:53

Bărbatul care a încercat să îl ucidă pe Papa Ioan Paul al II-lea a fost eliberat. El şi-a ispăşit pedeapsa de aproape 30 de ani de închisoare iar incidentul din 1981 l-ar putea îmbogăţi. Asta pentru că a primit numeroase oferte privind o eventuală ecranizare a gestului comis în Piaţa Sfântul Petru din Roma.

Mehmet Ali Agca a fost eliberat luni dimineaţă dintr-o închisoare aflată în apropierea oraşului turc Ankara. Atentatorul a fost transferat acum doi ani din Istanbul, unde şi-a ispăşit o parte din pedeapsa de aproape 30 de ani de închisoare.

Potrivit avocatului său, starea de sănătate a lui Agca este bună, ba mai mult, el vrea să îşi găsească pe cineva cu care să se căsătorească. Autorul atentatului din 1981 a fost asaltat de oferte din lumea editurilor şi a cinematografiei chiar înainte să iasă de după gratii. Reprezentantul său legal spune că toţi sunt interesaţi să reproducă incidentul ce l-a vizat pe Papa Ioan Paul al II-lea însă clientul său a precizat că trebuie să analizeze serios ofertele.

La ieşirea din închisoare a proclamat "sfârşitul lumii"

După ce a părăsit penitenciarul, Mehmet Ali Agca a trimis un comunicat, prin intermediul avocatului său, în care susţine că este "al doilea Mesia" şi în care proclamă "sfârşitul lumii".

"Proclam sfârşitul lumii. Întreaga lume va fi distrusă pe durata acestui secol. Toate fiinţele umane vor muri în acest secol", a precizat acesta, citat de AFP.

"Biblia este plină de greşeli. Voi scrie Biblia perfectă", a adăugat el, semnându-se "Hristos cel etern, Mehmet Ali Agca".

Mehmet Ali Agca, în vârstă de 51 de ani, a încercat să-l asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea în 13 mai 1981. Suveranul Pontif a fost rănit grav în Incidentul ce a avut loc în Piaţa Sfântul Petru din Roma.

Motivul gestului său şi identitatea celor care au pus la cale totul rămân şi acum un mister. Atentatorul a petrecut 19 ani de închisoare în Italia, iar începând cu anul 2000 a fost extrădat în Turcia.

Fostul militant de extremă dreapta are mai multe condamnări la activ. Agca fost găsit vinovat în 1979 de uciderea unui jurnalist turc, dar şi de două jafuri comise în anii '70.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: eliberat
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close