Antena 3 CNN Externe Australia: Biserica Scientologică, acuzată de tortură, fraudă şi provocarea de avorturi forţate

Australia: Biserica Scientologică, acuzată de tortură, fraudă şi provocarea de avorturi forţate

Australia: Biserica Scientologică, acuzată de tortură, fraudă şi provocarea de avorturi forţate
Sursa foto: biserica scientologica
19 Noi 2009   •   16:21

Biserica Scientologică din Australia riscă să fie anchetată de poliţie după ce a fost acuzată de tortură, fraudă şi forţarea unor angajate să facă avorturi.

Nick Xenophon, senator australian, a prezentat Parlamentului australian scrisori de şapte foşti membri ai bisericii, care ar demonstra că aceasta ar fi un paravan pentru violenţa fizică, intimidare şi şantaj.

?Sunt profund îngrijorat de această organizaţie şi de impactul devastator pe care îl poate avea asupra adepţilor,? declara acesta, în faţa comisiei, înainte de a cere o anchetă parlamentară.

De altfel premierul australian Kevin Rudd a recunoscut că mulţi australieni au ?îngrijorări reale? legate de scientologie. ?Împărtăşesc unele din aceste preocupări. Am dori să continuăm de o manieră precaută şi metodică în analiza acestor chestiuni li vom decide ce acţiuni parlamentare vom lua întreprinde în continuare, dacă sunt necesare?, preciza acesta.

Aaron Saxton, membru al bisericii în perioda 1989 -1996, arăta într-o scrisoare că participat la sechestrarea şi torturarea altor membri, în timp ce alţii descriau cum persoanele erau presate să dea sume mari de bani bisericii şi ajungeau săraci.

Carmel Underwood, fost director al bisericii din Sydney, scria că membri din conducere au muşamalizat un caz de molestare şi au forţat angajate gravide să facă avorturi pentru ca acestea să continue să lucreze pentru biserică. El menţiona că mulţi încă suferă fizic, financiar şi psihic.
?Scientologia nu este organizaţie religioasă, ci organizaţie criminală ce se ascunde în spatele unor aşa zise credinţe religioase,? sublinia Xenophon
Biserica Scinetologică îşi are originea în anii 50 de autorul SF L. Ron Hubbard şi are 12 milioane de membri în lume, printre care şi vedetele de la Hollywood Tom Cruise şi John Travolta. Luna trecută, biserica a fost amendată în Franţa cu 600.000 de euro după ce a fost găsită vinovată de înşelarea unor membri pentru a ceda economiile lor de-o viaţă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Australia frauda
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close