Antena 3 CNN Externe Armata israeliană condamnă tricourile soldaţilor ce fac apologia uciderii palestinienilor

Armata israeliană condamnă tricourile soldaţilor ce fac apologia uciderii palestinienilor

Armata israeliană condamnă tricourile soldaţilor ce fac apologia uciderii palestinienilor
Sursa foto: 1 shot 2 kills
23 Mar 2009   •   04:40

Armata israeliană a condamnat oficial ca fiind ?inacceptabile? imaginile şocante tipărite pe tricouri comandate de unii soldaţi pentru a marca sfârşitul antrenamentului lor de bază sau a stagiului militar.
Publicaţia israeliană Haaretz a dezvăluit că unele tricouri sunt imprimate cu ?copii morţi, mame care plâng pe mormintele copiilor, o armă aţintită spre un copil şi moschei bombardate?. Unul din astfel de tricouri, comandat de un lunetist, arată burta însărcinată a unei femei arabe, cu o ţintă pe ea, acompaniată de textul "1 glonţ, 2 morţi".
Un alt tricou are mesajul "Mai bine folosiţi Durex" alături de fotografia unui copil palestinian mort, care este plâns de mama sa. Raportul relatează că unul din soldaţi a explicat că ?tricourile sunt folosite acasă sau pentru jogging, în armată. Nu pentru ieşit în oraş?

Practica aceasta a ieşit la iveală pe fondul relatărilor că soldaţii care au luat parte la ofensiva din Gaza s-au plâns că regulile de luptă le-au permis să ucidă civili şi să distrugă proprietăţi.
Ministerul israelian al Apărării consideră că tricourile ?nu sunt în concordanţă cu valorile? acestuia şi sunt, pur şi simplu, ?lipsite de gust. Acest tip de umor este inacceptabil?. Comandanţii au primit instrucţiuni să folosească măsuri disciplinare contra celor ce produc acest tip de tricou.

Multe mesaje sunt cu aluzii sexuale şi se referă la violarea unor femei palestiniene sau aduc aminte de practici care sunt negate de armată. Printre acestea cea prin care orice asasinare este ?confirmată? prin tragerea unui glonţ din apropiere în capul victimei pentru a ?confirma uciderea? acesteia.

Armata israeliană a fost forţată să deschidă o anchetă referitoare la comportamentul trupelor sale în Gaza după ce unele mărturii de pe front vorbesc de uciderea unor civili şi reguli de luptă atât de lejere încât un combatant declara că se pot numi ?crimă cu sânge rece?.

Informaţiile culese de un şef al acadamiei militare israeliene vin odată cu cerinţele grupurilor internaţionale de a se realiza o anchetă independentă a conflictului dintre Israel şi Hamas.

Mărturiile soldaţilor le includ pe cele referitoare la uciderea unei bătrâne neînarmate, o femeie şi doi copii ce au fost ucişi după ce soldaţii israelieni le-au ordonat să iasă din casă direct pe linia de foc a lunetiştilor sau soldaţi care curăţau casele împuşcând pe oricine vedeau.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close