Antena 3 CNN Externe Analiză: Pentagon se teme de urbanizarea rapidă, schimbarea climatică şi armele de distrugere în masă

Analiză: Pentagon se teme de urbanizarea rapidă, schimbarea climatică şi armele de distrugere în masă

Analiză: Pentagon se teme de urbanizarea rapidă, schimbarea climatică şi armele de distrugere în masă
Sursa foto: pentagon
22 Ian 2010   •   18:47

O analiză a programelor Pentagon a evaluat angajamentul militar american pentru a câştiga războaiele din Irak şi Afganistan şi reformarea modului cum se cumpără armele, scrie Reuters, care a obţinut un proiect al acesteia,.
Analiza de Apărare pe Patru Ani- QDR, o recenzie cerută de Congres pentru strategia şi priorităţile Pentagonului o dată la patru ani, va fi dată publicităţii cu cererea de buget a administraţiei pentru apărare, pe 1 februarie.
Directorii de la cele mai mari companii de apărare -- Lockheed Martin Corp, Boeing Co, Northrop Grumman Corp şi General Dynamics Corp -- aşteaptă nerăbdători QDR şi bugetul pe anul fiscal 2011 .
Companiile vor analiza documentul pentru a vedea dacă Pentagonl îşi schimbă strategiile şi vor realiza astfel deciziile de investiţii.
Un proiect al documentului arată continuarea strategiei stabilită de secretarul Apărării, Robert Gates.
Bugetul pe anul fiscal 2011, ce începe la 1 octombrie, cere încheierea a şapte mari programe militare, urmare a reducerii cheltuielilor cerută de Gates.

Pentagon trebuie "să facă alegeri dificile în privinţa nivelului de resurse necesare, ca şi pentru acceptarea şi managerierea riscului de o manieră ce să favorizeze succesul în războaiele de azi," se arată în QDR .
Documentul citează influenţa crescândă a unor state precum China şi India, ca şi a unor actori non-state. De asemenea, remarcă răspândirea armelor de distrugere în masă şi tendinţe precum schimbarea climatică şi urbanizarea rapidă.
"SUA rămâne cel mai puternic actor, dar trebuie să se bazeze din ce în ce mai mult pe aliaţi cheie şi parteneri pentru a menţine stabilitatea şi pacea" .

Pe baza deciziilor luate în bugetul pe 2010, Pentagonul arăta că va continua echilibrarea forţelor armate pentru a se concentra pe şase zone importante:

* Apărarea SUA "cu un înalt nivel de vigilenţă contra ameninţărilor teroriste " şi pregătirea pentru dezastre naturale mai frecvente din pricina schimbării climatice ;

- Împiedicarea agresiunii pentru state potenţial ostile cu continuarea finanţării pentru nave, avioane de luptă, forţe terestre şi alte eforturi de modernizare;

- Operarea în spaţiul cibernetic prin protejarea reţelelor militare;

- Operaţiuni contrateroriste şi contra insurgenţilor;

- Construirea de parteneriate externe pentru lupta cu terorismul, cu o finanţare mai mare pentru antrenament;

- Accelerarea eforturilor de a găsi şi confisca armele de distrugere în masă.


Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close