Antena 3 CNN Externe Analist SUA: America va fi condusă în curând de o dictatură militară

Analist SUA: America va fi condusă în curând de o dictatură militară

Analist SUA: America va fi condusă în curând de o dictatură militară
Sursa foto: gore vidal
01 Oct 2009   •   09:12

Barack Obama eşuează ca preşedinte, iar SUA este în pericol de a fi condusă de o dictatură militară, crede Gore Vidal, eseist şi intelectual american. În cadrul unui interviu pentru The Times, Vidal şi-a exprimat regretul că a renunţat să o sprijine pe Hillary Clinton pentru Obama în timpul campaniei electorale.
?Aveam speranţe. Era cea mai inteligentă persoană pe care o avem în această poziţie într-o lungă perioadă de timp. Dar nu are experienţă. Are o incapacitatea totală de a înţelege chestiunile militare. Acţionează de parcă Afganistan este talismanul magic: rezolvă problema asta şi ai rezolvat terorismul.?
Analistul şi-a exprimat speranţa că America va părăsi Afganistan, deoarece a eşuat în orice tentativă de a cuceri Orientul Mijlociu.
În plus, referindu-se la planul de reformare a sistemului sanitar, acesta susţine că ?l-a ratat. Nu ştiu cum, deoarece ţara îl dorea. Nu vom înţelege niciodată ce s-a întâmplat.?
Acesta şi-a exprimat convingerea că America nu are o clasă intelectuală şi putrezeşte lent. ?Vom avea o dictatură militară curând, pe baza faptului că nimeni altcineva nu poate ţine lucrurile laolaltă. Obama ar fi făcut mai bine să se concentreze pe educarea poporului american. Problema sa este că este supraeducat. Nu îşi dă seama cât de ignorantă este audienţa sa.?
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama sistemul sanitar
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close