Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad şi Gates schimbă insulte la Kabul

Ahmadinejad şi Gates schimbă insulte la Kabul

Ahmadinejad şi Gates schimbă insulte la Kabul
Sursa foto: mahmoud ahmadinejad
11 Mar 2010   •   00:37

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad şi secretarul american al apărării, Robert Gates, au schimbat replici dure, miercuri, în timpul unor vizite care s-au suprapus în Afganistan.
Ahmadinejad, care a sosit când Gates se pregătea să încheie o vizită de trei zile, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă cu liderul afgan Hamid Karzai că SUA şi trupele occidentale nu vor învinge niciodată terorismul prin desfăşurarea unui război în Afganistan.
Gates declarase anterior că Iran joacă ?un joc dublu? în Afganistan prin faptul că este prieten cu guvernul, dar încearcă să submineze SUA.
Washington, care la finele anului va număra 100.000 de trupe pe acest front, susţine că Iran oferă sprijin pentru militanţii din Afganistan, deşi nu la aceeaşi scară ca în Irak,.
Insurgenţa afgană este condusă în special de islamişti suniţi, care sunt duşmani ai şiiţilor din Iran.
Teheran acuză intervenţia militară occidentală din Afganistan că provoacă instabilitate.
?De cei cei care spun că luptă cu terorismul nu au niciodată succes? Cred că din cauză că ei sunt cei cu joc dublu,? puncta Ahmadinejad . ?Ei sunt cei care deschid calea teroriştilor şi spun: ?acum vrem să luptăm cu ei. Ei bine, nu pot, este imposibil,? declara el alături de Karzai.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close