Antena 3 CNN Economic Biz News Burse BVB, în scădere cu 4,62%. Bursa a atins cel mai redus nivel din ultimii patru ani

BVB, în scădere cu 4,62%. Bursa a atins cel mai redus nivel din ultimii patru ani

BVB, în scădere cu 4,62%. Bursa a atins cel mai redus nivel din ultimii patru ani
Sursa foto: BVB
22 Ian 2009   •   14:43

Bursa a căzut miercuri cu 4,62% atingând cel mai redus nivel din ultimii patru ani şi 11 luni, anunţă Mediafax. Încă de la deschidere, piaţa locală a urmat tendinţa descendentă a burselor externe.
O valoare mai redusă a indicelui general al Bursei de la Bucureşti nu a mai fost înregistrată din 25 februarie 2004. Ultimele tranzacţii cu cele mai lichide zece acţiuni de la BVB au fost realizate la preţuri în medie cu 4,7% mai reduse faţă de şedinţa anterioară. Cotaţiile titlurilor celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au scăzut cu 2,9%.
Răzvan Paşol, preşeditele firmei de brokeraj Intercapital Invest, a declarat: "Scăderea puternică, de marţi, a pieţelor americane a crescut nervozitatea investitorilor la BVB. Acest fenomen, alături de lichiditatea foarte redusă şi de estimările macroeconomice pentru România, aflate într-o continuă deterioare, a determinat o continuare a scăderilor puternice pe piaţa de capital de la Bucureşti".
Cele mai lichide acţiuni de pe piaţă au fost cele ale companiei Petrom. Titlurile BRD au avut una dintre cele mai severe scăderi dintre acţiunile din sectorul bancar, de 5,26%. Asta după ce acţionarul majoritar al băncii, Societe Generale, a anunţat că profitul net din ultimul trimestru al anului trecut va fi apropiat de zero.
Pe piaţa Rasdaq, acţiunile companiilor au încheiat ziua de miercuri la preţuri cu 0,95% mai reduse faţă de referinţă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BVB
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close