Antena 3 CNN Actualitate Cultură Monument contestat de bucureşteni, inaugurat joi de preşedintele Băsescu (VIDEO)

Monument contestat de bucureşteni, inaugurat joi de preşedintele Băsescu (VIDEO)

Monument contestat de bucureşteni, inaugurat joi de preşedintele Băsescu (VIDEO)
Sursa foto: monument
07 Oct 2009   •   23:09


Sute de copaci au fost tăiaţi şi un parc a fost distrus ca să se facă loc unui monument. Cel al Holocaustului, singurul de acest fel din Bucureşti. Protestele ecologiştilor şi nemulţumitile bucureştenilor din zonă nu au contat. Monumentul de patru milioane de euro este gata şi joi se va inaugura în faţa preşedintelui Traian Băsescu.

Cu o zi înaintea inaugurării, sculpturile sunt ridicate, iar muncitorii mai fac mici aranjamente. Monumentul este compus din cinci sculpturi. Cea mai mare este clădirea centrală care semnifică un mausoleu închinat victimelor holocaustului.

Pe cei trei mii de metri pătraţi au fost ridicate o coloană înaltă de 17 metri, Roata Romilor, un Epitaf şi Steaua lui David. Proiectul a costat 4 milioane de euro şi va fi inaugurat joi. Pe 8 actombrie, acum 67 de ani a început pogromul evreilor şi ţiganilor români.

Fără legătură cu Holcaustul, monumentul a fost contestat acum câteva luni de bucureştenii şi ecologiştii care s-au plâns că a fost ridicat cu preţul distrugerii unui parc.



Observator

×
Subiecte în articol: monument parc inaugurare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close