Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea, pe urmele lui Gigi Becali: a fost citat la Judecătoria Sectorului 1 (VIDEO)

Mircea Badea, pe urmele lui Gigi Becali: a fost citat la Judecătoria Sectorului 1 (VIDEO)

Mircea Badea, pe urmele lui Gigi Becali: a fost citat la Judecătoria Sectorului 1 (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Badea
21 Apr 2009   •   13:45

Lista persoanelor publice care calcă pragul Judecătoriei Sectorului 1 s-ar putea îmbogăţi în curând cu un nou nume: Mircea Badea. După toate discuţiile iscate în jurul reţinerii omului de afaceri Gigi Becali, realizatorul emisiunii "În gura presei" a primit, la rândul său, un mandat de aducere. Însă nu în calitate de acuzat, ci de martor.

Mircea Badea a vorbit în ediţia de luni a emisiunii sale despre modul în care a fost înştiinţat despre acest mandat, precum şi despre cazul în legătură cu care ar urma să fie audiat.

Întâmplător sau nu, Judecătoria la care a fost citat Badea este cea despre care a vorbit foarte mult în ultima perioadă.

"M-am încordat un pic şi am aflat că ar fi vorba despre un mandat de aducere. Adică mă duc mâine la Poliţie, dacă mă duc, că nu mă obligă nimeni să mă duc doar că mi-au trimis ei o bucată de hârtie, o să mi se spună că am mandat de aducere. Mandat de aducere către ce? Către Judecătoria Sectorului 1. Aceasta fiind aia, dacă mai ţineţi minte, cu Gigi Becali, judecătorie îndelung comentată de către mine la toate emisiunile din perioada cu pricina. (...) Sunt foarte curios cine va fi judecătorul. Sunt curios dacă a fost cineva deranjat direct de vorbele mele", a declarat Badea.

Realizatorul TV s-a interesat apoi despre ce proces este vorba: "M-am apucat şi-am intrat pe portalul instanţelor din România şi m-am căutat. Şi m-am găsit. Sunt martor în procesul ăla cu fata călcată pe trecerea de pietoni, dacă mai ţineţi minte. Martor al acelui accident absolut sinistru, absolut îngrozitor, la care am asistat din nefericire pentru mine".

Întrebarea pe care şi-o pune însă Mircea Badea este de ce a fost nevoie de un mandat de aducere, în condiţiile în care nu a primit încă nici măcar o citaţie în acest proces despre care nici nu ştia că a început.

"De ce trebuie să mă aducă pe mine cu mandat de aducere la proces, având în vedere că eu nu am primit până acuma nicio citaţie? (...) De obicei mandat de aducere îţi dă când te citează de 188 de ori şi tu tot nu te duci. Şi atunci instanţa consideră că totuşi prezenţa ta e necesară şi îţi trimite mandat de aducere. Nu poate să îţi dea mandat de aducere din prima", a afirmat Badea.

"Habar n-aveam că a început procesul. (...) Asta mi se pare nesimţire din partea instanţei", a adăugat acesta.

Comparând situaţia sa cu cea a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, Mircea Badea susţine că, cel mai probabil, nu se va prezenta la Judecătorie, iar dacă totuşi o va face, va fi doar din cauza accidentului la care a luat parte şi nu a mandatului primit.

"Eu dacă vreau să fiu al dracu', nu mă duc nici la Poliţie şi nu mă duc nici la instanţă. Cum a făcut, de exemplu, Sorin Ovidiu Vântu în procesul FNI, unde era citat în calitate de martor. Nu s-a dus niciodată", a mai declarat Mircea Badea.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Mircea Badea proces martor Gigi Becali
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close