Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea îl învaţă cuvinte noi pe Horia Roman Patapievici (VIDEO)

Mircea Badea îl învaţă cuvinte noi pe Horia Roman Patapievici (VIDEO)

Mircea Badea îl învaţă cuvinte noi pe Horia Roman Patapievici (VIDEO)
03 Sep 2009   •   23:44

?Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul? este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea În gura presei. Este lumea lui Badea.


Mircea Badea este decis să-l înveţe pe Horia Roman Patapievici un cuvânt pe zi. Joi seară, prezentatorul emisiunii În gura presei, i-a vorbit acestuia despre substantivul comun ?ampula?.

?Domnule Patapievici, am promis ca vă învăţ un cuvânt pe zi. Cuvântul de astăzi este ampula, un substantiv comun. În primul rând, înseamnă un organ de mers al echinodermelor?, a spus Mircea Badea.

?Avem aici echinoderma cu ampula desenată, legată de picior?, a continuat el, arătând către monitorul din studio. ?În al doilea rând, poate fi fiolă sau flacon, pe sistemul unde ţii vaccinul ăla?, într-o ampulă. Pe locul al treilea este blocul de sticla al unui bec?, a conchis Mircea Badea.






Vedeţi înregistrările emisiunii În gura presei


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3


Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close