Antena 3 CNN Externe Lumea lui Mircea Badea: ?Eu nu văd bine generaţia Twitter de la Chişinău? (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea: ?Eu nu văd bine generaţia Twitter de la Chişinău? (VIDEO)

Lumea lui Mircea Badea: ?Eu nu văd bine generaţia Twitter de la Chişinău? (VIDEO)
08 Apr 2009   •   00:27


?Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul? este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea În gura presei. Este lumea lui Badea.


Mircea Badea crede că revoluţia tinerilor din republica Moldova nu are şanse de izbândă, pentru că în acest moment, conjunctura nu le este favorabilă.

?Nu m-a molipsit în niciun fel entuziasmul tineretului fie el românesc sau moldovean. Nu cred în entuziasmul asta, nu cred că se va sfârşi bine, nu cred că are unde să se ducă, se va izbi de un zid şi se va face terci.
Nu văd că se termină în niciun fel conform cu entuziasmul, ci se va termina foarte foarte prost.? spune Badea.

El arată cum se văd protestele celor de la Chişinău în Europa.

?Au loc într-un stat de pe planeta asta alegeri. Există două posibilităţi, alegerile au fost corecte sau fraudate. Dacă au fost corecte, faptul că 49% din populaţie este nemulţumită, este treba lor. Să încerci să demolezi prin demonstraţii de stradă un vot corect e o prostie. Problema în Republica Moldova este că alegerile au fost considerate corecte, de exemplu de OSCE.
Ies nişte oameni în stradă, care au fost nemulţumiţi. La această masă de oameni sinceri se vor lipi huligani, iubitori de adrenalină care vor compromite această manifestaţie, dacă alegi să-i vezi, tu ca media. În funcţie de ce alegi să-i vezi? În funcţie de conjunctură. Eh, şi conjunctura acum nu e favorabilă, cum a fost la noi în '89.
Europa nu prea mai deschide braţele, pentru că îi sunt ocupate cu criza!? spune el.

?Eu nu văd bine generaţia Twitter de la Chişinău? concluzionează Badea.



Vedeţi înregistrările emisiunii În gura presei


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Badea
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close