Antena 3 CNN Actualitate Dosarul fetei ucise de un BMW X5 pe trecerea de pietoni, "uitat" de justiţie

Dosarul fetei ucise de un BMW X5 pe trecerea de pietoni, "uitat" de justiţie

Dosarul fetei ucise de un BMW X5 pe trecerea de pietoni, "uitat" de justiţie
Sursa foto: Accident din vara anului trecut, nesolutionat
31 Mar 2009   •   08:28
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // În vara anului trecut, două tinere studente au fost accidentate pe o trecere de pietoni din Bucureşti, de către un autoturism marca BMW X5, care a intrat pe trotuarul unui bulevard din Capitală şi le-a spulberat pe cele două fete, care aşteptau să traverseze strada. Una dintre tinere a murit a doua zi după accident, iar cea de-a doua se plimbă şi acum printre spitale din străinătate, din cauza unor fracturi la ambele picioare. Antena3.ro vă prezintă cazul celor două tinere, dosarul accidentului fiind în prezent la Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), din toamna anului trecut.

Pe 16 iulie 2008, un autoturism BMW X5 a accidentat două fete pe trecerea de pietoni, pe Bulevardul Iuliu Maniu din Bucureşti, în zona Cora Lujerului. Krisztina Barsan (Kocsis) din Iaşi şi Marilena Murgoci din Galaţi: fiecare avea 23 de ani şi ambele erau studente la master în Bucureşti. In urma accidentului, prima a murit, iar cealaltă se plimbă şi acum prin spitale, cu diferite probleme medicale. Dosarul nu a ajuns în Instanţă şi cazul este blocat la Bucureşti.

"Deşi fetele s-au dat înapoi, pe trotuar, maşina a intrat pe banda 1 şi a dat peste ele"

Accidentul s-a produs la orele 22, la trecerea de pietoni de la hypermarketul Cora Lujerului. Robert Dolea, de 29 de ani, şoferul unui BMW X5, care mergea pe bulevardul Iuliu Maniu dinspre Vasilea Milea către Lujerului, nu a adaptat viteza şi nu a acordat prioritate pietonilor, după cum arată datele poliţiei de la vremea respectivă. El a aruncat în aer tinerele fete şi a intrat apoi cu maşina şi în trei autoturisme parcate în zonă.

"La trecerea de pietoni un troleibuz a oprit pe banda 1 pentru a acorda prioritate celor 2 fete, le-a claxonat atenţionându-le că pe banda 2 vine un jeep cu viteză mare, fetele s-au dat înapoi aproape de bordură, iar în dreptul troleibuzului şoferul maşinii BMW X5 a tras brusc de volan dreapta, a intrat pe banda 1 şi le-a lovit pe fetele care se dăduseră înapoi, cu aproape 140 km/oră", povesteşte pentru Antena3.ro A.M., sora Krisztinei Barsan (Kocsis).

Ea adaugă pentru Antena3.ro că măsurătorile de la locul accidentului arată că Robert Dolea, şoferul autoturismului BMW X5, nu a avut intenţia de a frâna, pentru că după ce le-a lovit pe fete, maşina lui s-a oprit izbind din plin trei maşini aflate în parcarea de pe marginea drumului.

Cele două tinere au fost duse la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au fost internate la Secţia de Terapie Intensivă. A doua zi, Krisztina Barsan (Kocsis) a murit, în urma unui traumatism cerebral grav, dar şi a altor fracturi şi leziuni interne. A lăsat în urmă o fetiţă de doi ani, o familie îndurerată şi un caz nerezolvat. Cealaltă, umblă prin spitalele din ţară şi din străinătate, pentru a se recupera după fracturile de femur.


"În ziua accidentului sora mea împlinea doi ani de căsătorie"

Krisztina a ajuns acasă la fetiţa ei în vârstă de doi ani, în sicriu, cu calota craniană sfărâmată şi a fost înmormâtată pe data de 20 iulie 2007. După cum spune A.M., sora ei, pentru Antena3.ro, Krisztina era angajată de numai o săptămână la o firmă de sondare a pieţei din Bucuresti. A terminat Facultatea de Sociologie din Iaşi şi era studentă în anul întâi la master, pe acelaşi domeniu.

"Toate visele ei, toată munca, toata dragostea mamei, surorilor, fratelui şi fetiţei ei au fost spulberate într-o fracţiune de secundă de un individ care a mutilat sufletele noastre şi în primul rând pe al fetiţei, Teodora, care nu va mai putea pronunţa cuvântul ?mamă?, decât lângă un mormânt pustiu. In ziua în care a avut loc accidentul, sora mea împlinea doi ani de la căsnicie", detaliază îndurerată sora fetei care a murit în accidentul de anul trecut.

A.M. adaugă pentru Antena3.ro că "este anormal ca nici până în acest moment justiţia să nu se fi pronunţat în acest caz, mai ales că probele existente, adică declaraţii ale martorilor, măsurători, expertize medico-legale, s-au adăugat la dosar la nici 24 de ore de la producerea accidentului".

Marilena Murgoci a făcut tratament timp de două luni în Franţa

Cele două fete care au fost accidentate în vara lui 2008 erau prietene din primul an de liceu, după cum mai povesteşte A.M. pentru Antena3.ro. Marilena urma şi ea un master, dar la Galaţi. In prezent umblă prin spitale pentru a se recupera, din cauza fracturilor la picioare.

"Marilena a suferit mai multe operaţii la picioare în urma accidentului. De şapte luni zace imobilizată în diferite paturi de spital încercând, să îşi recupereze măcar o mică parte din abilităţile motorii. De curând s-a întors de la Nisa, unde a fost internată două luni într-o clinică", mai spune A.M. pentru Antena3.ro.

Antena3.ro a făcut o solicitare către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), pentru a verifica stadiul în care se află dosarul accidentului din iulie 2008, însă în răspunsul remis către Antena3.ro, Biroul de presă arată că "la data de 25 noiembrie 2008, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie. O nouă solicitare a fost înaintatată, de data aceasta către Parchet, însă până la ora publicării acestui material, niciun răspuns nu a fost remis către Antena3.ro

Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close