Exploratorul Robert Ballard, cel care a descoperit şi Titanicul, a condus o echipă de cercetători, în Marea Neagră, pentru a căuta dovezi referitoare la Potopul lui Noe.
Potrivit unui articol publicat în
Washington Post, la aproximativ 170 de metri adâncime, celebrul explorator Robert Ballar a găsit dovezi ale unui potop catastrofal petrecut cu 7.500 de ani în urma, acesta fiind, posibil,''
Potopul lui Noe''.
Exploratorul împreună cu echipa sa au capturat câteva imagini şi au cules mostre de sedimente de pe fundul Mării Negre.
Zonele care au fost inundate, aparţineau unui ţinut uscat, inundat brusc de apă sărată. Astfel, exploratorul a plasat catastrofa ca fiind petrecută acum 7.500 de ani (5.500 Î.Hr), iar facerea lumii a avut loc în anul 5.508 Î.Hr.
Potrivit geologilor de la Universitatea din Columbia, alţi doi cercetători, Wiliam Ryan şi Pitman Walter, au găsit de asemenea probe: ''
Marea Mediterană s-a format prin topirea gheţarilor. Nivelul acesteia a crescut atât de mult încât s-a revarsat în Marea Neagră, formând un baraj între cele două, actualul Bosfor, strâmtoarea care desparte cele două mări. Un potop apocaliptic a urmat, inundând barajul şi scufundând kilometri pătraţi de uscat'', povestesc cei doi.
Revarsarea Mediteranei în Marea Neagra a lăsat mărturii în texte vechi, anterioare Bibliei, lângă populaţii care au trăit nu foarte departe de locul catastrofei. Mesopotamienii au o poveste foarte asemanatoare cu cea a lui Noe din Vechiul Testament.