Antena 3 CNN Sport Tenis Ion Ţiric va fi inclus în International Tennis Hall of Fame

Ion Ţiric va fi inclus în International Tennis Hall of Fame

Ion Ţiric va fi inclus în International Tennis Hall of Fame
de M.T.    |    04 Mar 2013   •   21:20

Ion Ţiriac se numără printre cele cinci glorii care vor fi incluse în International Tennis Hall of Fame cu prilejul unei ceremonii ce va avea loc pe 13 iulie 2013 la Newport (SUA).

Fost jucător important în anii '70, actualmente un om de afaceri de succes, Ţiriac va fi admis la categoria contribuţii pentru dezvoltarea tenisului, datorită rolurilor sale de antrenor influent şi promotor de succes.

Ca jucător, Ion Ţiriac a făcut o pereche de succes alături de Ilie Năstase, câştigând titlul de dublu de la Roland Garros în 1970. De asemenea, cei doi au ajutat echipa României să joace trei finale de Cupa Davis.

După retragerea din activitate, Ţiriac a antrenat jucători precum Guillermo Villas, Mary Joe Fernandez, Goran Ivanisevic sau Boris Becker. În plus, a fost promotor şi director a numeroase evenimente, inclusiv a două dintre cele mai mare turnee de Masters 1000, Italian Open şi Madrid Masters.

Ion Ţiriac este şi proprietarul turneului BRD Nastase Tiriac Trophy, un eveniment ATP World Tour 250, care are loc anual la Bucureşti.

Alături de Ţiriac, în cadrul aceluiaşi eveniment vor mai fi incluşi în Hall of Fame fostul lider mondial feminin Martina Hingis, Thelma Coyne Long, câştigătoare a 19 titluri de Grand Slam, Cliff Drysdale şi Charlie Pasarell.

Cel mai important nume este cel al Martinei Hingis, care a cucerit 15 titluri de Grand Slam, 5 dintre acestea la simplu.

Elveţianca a devenit cea mai tânără câştigătoare a unui turneu de Grand Slam în era open, atunci când s-a impus la Australian Open în 1997 (16 ani şi 3 luni), pentru ca după câteva luni să devină şi cea mai tânără jucătoare care ajunge pe primul loc în clasamentul WTA (16 ani şi 6 luni).

Hingis şi-a încheiat cariera cu 43 de titluri WTA şi petrecând 209 săptămâni ca lider mondial.


×
Subiecte în articol: Ion Tiriac Cupa Davis Ilie Nastase
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close