Antena 3 CNN Sport Sportivii cu rezultate remarcabile, premiați de Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria: "Fiecare român să vă copieze"

Sportivii cu rezultate remarcabile, premiați de Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria: "Fiecare român să vă copieze"

Premierul Nicolae Ciucă i-a premiat astăzi pe sportivii cu rezultate remarcabile și a spus că fiecare român ar trebui să îi copieze, nu neapărat în ceea ce privește performanța, ci să facă sport pentru că sportul ne ajută pe toți să fim mai sănătoși și să putem să menținem un spirit de echipă.

Sportivii cu rezultate remarcabile, premiați de Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria: "Fiecare român să vă copieze"
Sursa foto: Facebook/ Guvernul Romaniei
de Mia Lungu    |    23 Aug 2022   •   10:45

"După foarte mulți ani, prin rezultatele voastre ați reușit din nou să aduceți bucurie și emoție pentru toți românii. Bucurie și emoție pentru că am văzut din nou drapelul ridicându-se la cel mai înalt nivel pe catarg, am ascultat cu toții de acasă imnul României de mai multe ori și prin felul acesta recunoașterea pe care o meritați pe deplin cred că reprezintă felicitarea pe care noi astăzi v-o adresăm în semn de apreciere și considerație pentru ceea ce ați făcut pentru țară", a spus Nicolae Ciucă, în cadrul ceremoniei.

"De foarte multe ori se spune că sportivii sunt cei mai buni ambasadori ai României. Așa este. Datorită rezultatelor și nivelului vostru de ambiție, eforturilor, reușiți să duceți numele României, simbolurile României pe toate meridianele lumii. Pentru asta în numele Guvernului, în nume personal, vă mulțumesc și exprim încă o dată recunoștința și aprecierea”, a adăugat premierul Nicolae Ciucă.

Ciucă a admis că sportivii s-au pregătit în condiții "nu tocmai normale" în ultimii ani, când criza pandemică a afectat și domeniul sportiv. În ciuda tuturor situațiilor grele, când, probabil, nimeni nu se mai aștepta, sportivii au oferit României "acest moment de satisfacție și de mândrie națională, ați reușit ca la competițiile la care ați participat să obțineți rezultate deosebite".

Ciucă a amintit de performanța lui David Popovici, când a reușit să performeze la înot, unde România nu a mai reușit să facă asta de 48 de ani, dar și de medalia la atletism, obținută după 20 de ani. Premierul a vorbit și de rezultatul remarcabil obținut de Cătălin Chirilă, la canoe simplu pe distanţa de 1000 de metri de la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen, rezultat care a cinstit memoria lui Ivan Patzaichin.

"Sunt celelalte discipline sportive: canotaj, de asemenea, cu rezultate remarcabile, tenis de masă, haltere, tenis de câmp. Sunt discipline despre care în ultima aproape că abia se mai vorbea, dar prin ceea ce ați reușit să obțineți la aceste competiții sunt convins că veți trezi din nou interesul și dorința fiecăruia dintre noi să acordăm atenția cuvenită și sper ca fiecare român să poată să vă copieze modelul nu neapărat în performanță, ci să facă sport pentru că sportul ne ajută pe toți să fim mai sănătoși, să putem să menținem un spirit de echipă și să respectăm atât reguli personale, cât și reguli de competiție", a mai spus Ciucă.

Premierul a precizat că a avut întâlniri cu președintele Comitetului Olimpic și de fiecare dată a discutat problemele și neajunsurile legate de partea administrativă care să asigure pregătirea la cel mai înalt nivel. 

"Sunt programe și angajamente la nivel guvernamental, la nivelul COSR, astfel încât să puteem să ridicăm nivelul infrastructurii sportive, atât la nivel de Comitet, de federații, precum și la nivel de unități administrative.

Am văzut că sunt o serie întreagă de localități din țară unde se inaugurează stadioane noi, săli de sport noi și am văzut, de asemenea, echipe și sportivi care au reușit să se pregătească și să atingă cel mai înalt nivel de performanță. (...)În calitate de premier nu pot decât să îmi asum în continuare decizia ca împreună cu Guvernul să găsim cele mai bune modalități pentru a putea să sprijinim toate aceste eforturi, pentru a crea cadrul necesar astfel încât tot ceea ce ține de responsabilitatea noastră, de responsabilitatea COSR să se concretizeze într-o infrastructură de pregătire mai bună și nu în ultimul rând să continuăm acest dialog și lucru împreună astfel încât strategia națională pentru sport să poată să fie agreată și aprobată în cel mai scurt timp”, a menționat Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a participa la ceremonia de mulțumire si felicitare a sportivilor români care au obținut performanțe la competițiile internaționale. La ceremonia de la Palatul Victoria au fost invitați să participe reprezentanți ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președinți ai Federațiilor Sportive, antrenori și staff tehnic, în total 80 de persoane.

Pentru că unii sportivi se află la competiții internaționale sau în cantonament, precum campionul la natație David Popovici, aceștia nu au putut lua parte la ceremonia organizată la sediul Guvernului.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă sportivi palatul victoria
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close