Antena 3 CNN Sport Off Sport Beckham a devenit ambasador al fotbalului din China

Beckham a devenit ambasador al fotbalului din China

Beckham a devenit ambasador al fotbalului din China
de M.T.    |    04 Mar 2013   •   20:26

Fotbalistul englez David Beckham a devenit ambasadorul Superligii din China, postură din care speră să ajute la îmbunătăţirea fotbalului din această ţară.

„Beckham va veni în China pentru a promova fotbalul în rândul tinerilor şi pentru a fi ambasador al Superligii chineze", au anunţat oficialii asiatici într-un comunicat.

Rolul de ambasador jucătorului lui PSG presupune prezenţa la diferite meciuri din campionatul Chinei şi vizitarea unor cluburi, pentru a ajuta la promovarea fotbalului în rândul copiilor chinezi.

„Sunt onorat pentru că mi s-a cerut să joc un rol atât de important într-o perioadă specială pentru fotbalul chinez”, a declarat Beckham, citat de BBC.

În ultima perioadă, fotbalul chinez a suferit câteva lovituri de imagine, din cauza plecării unor jucători importanţi, precum ivorianul Didier Drogba sau francezul Nicolas Anelka, şi a unui scandal de meciuri trucate

„Sosirea sa va atrage atenţia lumii asupra fotbalului chinez, iar angajamentul său personal va ajuta fotbalul din China să devină mai cunoscut în lume", se mai precizează în comunicatul Superligii chineze.

„Sunt încântat de şansa de a promova cel mai important sport al lumii fanilor chinezi, pentru că am văzut un interes în creştere pentru fotbal în această ţară”, a mai spus Beckham.


×
Subiecte în articol: david beckham ambasador China psg
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close