Antena 3 CNN Sport Nu va exista festivitate oficială la revenirea lui David Popovici în România. Motivul deciziei

Nu va exista festivitate oficială la revenirea lui David Popovici în România. Motivul deciziei

David Popovici va reveni mâine în România, după Campionatele Europene de înot de la Roma, dar nu va exista o festivitate oficială.

Nu va exista festivitate oficială la revenirea lui David Popovici în România. Motivul deciziei
Sursa foto: Facebook/ David Popovici
de Mia Lungu    |    17 Aug 2022   •   22:35

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, a dezvăluit că David Popovici, familia și antrenorul acestuia, au cerut să nu existe o festivitate pentru că sportivul se simte obosit după competiția de la Roma.

"Faptul că nu va fi o primire oficială publică e dorința părinților și a antrenorului Adrian Rădulescu. Ei au vrut să sărim peste conferința de presă și primirea oficială.

David e foarte obosit și urmează o perioadă grea. Peste câteva zile va răspunde unor întrebări, cu echipa Federației, la un antrenament", a spus Camelia Potec la DigiSport.

David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber

David Popovici nu a mai concurat în finala probei de 400 de metri liber, în care reuşise să se calificase cu al patrulea cel mai bun timp.

Federația de profil a anunțat pe pagina oficială de Facebook, la ora 12:45, motivele deciziei lui Popovici:

"Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma. Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii."

Cursa de 400 nu era un obiectiv pentru campionul român și nici pentru antrenorul său.

David Popovici ar fi urmărit mai mult să-şi testeze abilităţile la nivel internațional în această probă la care a participat în premieră.

Înotătorul român rămâne astfel cu două medalii de aur câștigate la Campionatele Europene de la Munchen, la 100 m liber (cu record mondial) și 200 m liber (cu record mondial de juniori).

Federaţia a mai transmis totodată că David Popovici mulţumeşte tuturor pentru "sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma" şi că așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri.

×
Subiecte în articol: David Popovici festivitate
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close