Judecătoarea Geanina Terceanu de la Tribunalului București este acuzată de luare de mită, iar foștii impresari sportivi Ioan și Victor Becali de dare de mită.
UPDATE 22.15 - Judecătoarea Geanina Terceanu de la Tribunalul București a fost reținută, joi seara, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.
UPDATE 20.54 - Judecătoarea Geanina Terceanu de la Tribunalul București a fost adusă joi seara la DNA pentru a fi audiată în dosarul în care este suspectată că a luat mită pentru a da o soluție de achitare în dosarul transferurilor din fotbal.
Terceanu a venit însoţită de avocat şi nu a făcut vreo declaraţie la intrare.
Judecătoarea Geanina Terceanu de la Tribunalul Bucureşti ar fi primit mită 220.000 de euro, în perioada 2009 - 2012, pentru a da o soluţie de achitare în dosarul Transferurilor, au declarat surse judiciare.
Procurorii DNA au percheziţionat joi seară biroul acesteia de la instanţă.
Fostul finanțator al Clubului Dinamo Cristian Borcea și foștii impresari Ioan și Victor Becali au fost audiaţi joi seară de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, scrie Agerpres.
Cei trei au fost aduși cu duba din penitenciarul Poarta Albă pentru a fi audiați la DNA.
Geanina Terceanu a decis achitarea tuturor celor opt inculpaţi din dosar, în 3 aprilie 2012. Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucureşti, care în 12 noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare, cu suspendare sau cu executare.
Ulterior, Înalta Curte a decis rejudecarea cauzei, motivând că judecătorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzaţi şi a dispus condamnarea pe probe în baza cărora fuseseră anterior achitaţi, de Tribunalul Bucureşti.
În urma rejudecării, tot la CAB, toţi inculpaţii au primit, în martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea şi Ioan Becali, la câte şase ani şi patru luni, Victor Becali, la patru ani şi opt luni, Gheorghe Copos, la trei ani şi opt luni, Mihai Stoica, la trei ani şi şase luni, Gheorghe Neţoiu şi Jean Pădureanu, la câte trei ani şi patru luni, şi Gheorghe Popescu, la trei ani, o lună şi zece zile.