Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fotbal în Europa: Remiză în Derby della Madonnina. Beckham a debutat la PSG în clasicul Franţei

Fotbal în Europa: Remiză în Derby della Madonnina. Beckham a debutat la PSG în clasicul Franţei

Fotbal în Europa: Remiză în Derby della Madonnina. Beckham a debutat la PSG în clasicul Franţei
de M.T.    |    25 Feb 2013   •   11:09

Inter Milano şi AC Milan au încheiat la egalitate, scor 1-1, în Derby della Madonnina, prima remiză între cele două mari rivale în ultimii opt ani şi jumătate.

Venită cu un moral excelent după victoria cu Barcelona din Liga Campionilor şi cu o formă de invidiat în campionat (şapte meciuri consecutive fără înfrângere), Milan era considerată marea favorită a partidei.

Debutul întâlnirii a confirmat aşteptările. Rossoneri au deschis scorul în minutul 20 prin El Shaarawy şi chiar îşi puteau mări avantajul până la pauză, dar Samir Handanovic a avut trei parade excelente în faţa lui Mario Balotelli, aflat la primul meci în care şi-a înfruntat fosta echipă.

În partea a doua, Inter, la care Chivu l-a înlocuit în minutul 77 pe accidentatul Nagatomo, a reuşit să echilibreze jocul şi a egalat cu 20 de minute înainte de final, prin nou intratul Ezequiel Schelotto, transferat în această iarnă de la Atalanta.

În urma acestui rezultat, Milan îşi păstrează poziţia a treia în Serie A, ultima care asigură calificarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor, în timp ce Inter se află pe locul 4, la doar un punct de marea sa rivală.

Lider în Italia continuă să fie Juventus, învingătoare cu 3-0 pe teren propriu în faţa Sienei, bianconeri având acum un avans de 7 puncte în fruntea clasamentului, însă Napoli, ocupanta locului 2, va juca luni seară, la Udine.

Un alt derby de tradiţie al Europei a avut loc în Ligue 1, liderul PSG impunându-se cu 2-0 pe teren propriu în faţa lui Olympique Marseille. Un autogol al lui Nkoulou şi reuşita din prelungiri a lui Ibrahimovic au asigurat echipei din capitala Franţei un succes important în meciul în care a debutat şi englezul David Beckham, sosit la paris în această iarnă.

În urma acestui eşec, Marseille rămâne la 8 puncte în spatele celor de la PSG, pe locul 3, poziţia secundă fiind ocupată de Olympique Lyon, învingătoare cu 3-1 în faţa lui Lorient.

În Germania, Bayern Munchen a câştigat cu 6-1 partida de pe teren propriu cu Werder Bremen şi, profitând de remizele înregistrate de Borussia Dortmund (1-1 cu Monchengladbach) şi Bayer Leverkusen (0-0 cu Furth) şi-a mărit avansul din fruntea Bundesligii la 17 puncte.

Radamel Falcao a marcat cel de-al 21-lea gol din acest sezon, iar Atletico Madrid s-a impus cu 1-0 în faţa lui Espanyol. Formaţia de pe Vicente Calderon îşi păstrează astfel poziţia a doua în La Liga, la 12 puncte în spatele Barcelonei, care a învins cu 2-1 pe Sevilla, şi la 4 puncte în faţa rivalilor de la Real Madrid, echipa lui Jose Mourinho trecând prin mari emoţii înainte de a câştiga cu 2-1 în deplasare cu La Coruna.

În Premier League, viitoarea adversară a Stelei în Europa League, Chelsea Londra, a pierdut pe terenul campioanei Manchester City, scor 0-2, după ce a ratat un penalty prin Frank Lampard la 0-0.

În ciuda acestui succes, formaţia pregătită de Roberto Mancini rămâne la 12 puncte în spatele liderului Manchester United, care, sâmbătă, a câştigat cu 2-0 în faţa celor de la Queen's Park Rangers.


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close