Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Zeci de personalităţi ale sportului din România au fost premiate la Gala ANST

Zeci de personalităţi ale sportului din România au fost premiate la Gala ANST

Zeci de personalităţi ale sportului din România au fost premiate la Gala ANST
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    04 Dec 2012   •   12:08

Zeci de personalităţi ale sportului românescu au fost premiate luni în cadrul Galei ANST, eveniment care s-a desfăşurat la Sala Polivalentă din Bucureşti şi care a fost organizat cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Societăţilor Sportive din România.

„Sub înaltul patronaj al Casei Regale, sărbătorim campionii de astăzi şi facem o reverenţă generaţiilor trecute care au pus bazele, acum un secol, sportului din ţara noastră”, a spus Carmen Tocală, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), înainte ca participanţii să ţină un minut de reculegere în memoria celor care au format Federaţia Societăţilor Sportive din România în urmă cu un secol.

Dintre cei premiaţi nu puteau lipsi Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi, cei trei primind plachete din partea lui Ion Ţiriac, fost preşedinte al COSR.

De asemenea, soţia lui Nicolae Dobrin, Gica, a primit din partea ANST, prin intermediul lui Gheorghe Popescu, o medalie decernată fostului fotbalist decedat în urmă cu cinci ani.

Au mai primit plachete antrenorii de gimnastică Octavian Bellu şi Mariana Bitang, preşedintele FR de Atletism Florin Matei, fostul campion olimpic la tir Corneliu Ion, secretarul general al FR Ciclism Vasile Selejan, preşedintele FR Scrimă Ana Pascu, secretarul general al COSR Ioan Dobrescu, preşedintele FR Nataţie Viorel Păunescu, oficialul FR Rugby Pompilie Borş, handbalista Cristina Vărzaru, fostul kaiacist Vasile Dâba, preşedintele FR Judo Eduard Doandeş, fosta jucătoare de tenis de masă Otilia Bădescu, preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping Graziela Vîjială şi fosta jucătoare de tenis Florenţa Mihai, dar şi Aurel Segărceanu.

Printre cei care au urcat pe scenă şi au fost premiaţi s-au numărat şi Iolanda Balaş, Alin Moldoveanu, medaliat cu aur la JO de la Londra, Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Anghel Iordănescu, Sandra Izbaşa, campioanaă olimpică în 2008 şi 2012, Eduard Carol Novak, primul campion paralimpic român, Camelia Potec, Mihai Covaliu.

Un capitol special a fost rememorarea performanţei obţinute de Steaua în 1986, atunci când a devenit prima echipă est-europeană câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni. Reprezentanţii săi în cadrul galei au fost Anghel Iordănescu, Miodrag Belodedici şi Helmuth Duckadam, premiaţi de fosta atletă Gabriela Szabo.

La eveniment a participat şi premierul Victor Ponta, care a precizat că speră ca din luna decembrie să fie înfiinţat un Minister al Sportului.

„Sper că din luna decembrie să devină Ministerul Sportului, fără Tineret, fără alte lucruri. Eu cred că sportul nu se face doar la tinereţe, însă ideea de a avea un guvern cu un ministru al sportului şi care să reprezinte interesele acestuia, nu ale unui partid, poate fi o idee bună până când sportul se va putea organiza atât de bine încât nu va mai avea nevoie de guvern”, a spus Ponta.

Primul ministru a mai precizat că este foarte important ca în următorii ani să se investească în sport, pentru că dacă „nu o facem în următorii doi ani, nu o să mai avem rezultate deloc”.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close