Antena 3 CNN Sport Alte sporturi CIO nu va reatribui medalia care i-a fost retrasă lui Lance Armstrong

CIO nu va reatribui medalia care i-a fost retrasă lui Lance Armstrong

CIO nu va reatribui medalia care i-a fost retrasă lui Lance Armstrong
de M.T.    |    13 Feb 2013   •   17:19

Comitetul Internaţional Olimpic a decis ca medalia de bronz pe care Lance Armstrong a cucerit-o la Jocurile Olimpice din anul 2000, retrasă în urma scandalului de dopaj în care a fost implicat americanul, să nu fie reatribuită.

Informaţia a fost confirmată miercuri de germanul Thomas Bach, vicepreşedinte al CIO, la finalul unei întâlniri a Comitetului Executiv desfăşurate la Lausanne, în Elveţia.

Lance Armstrong a cucerit medalia de bronz în proba de contratimp de la Jocurile Olimpice de vară din 2000, desfăşurate la Sydney, dar, la mijlocul lunii ianuarie, CIO i-a cerut fostului rutier să o returneze, ca urmare a dezvăluirilor făcute de USADA.

Astfel, se repetă istoria din Turul Franţei, ai cărui organizatori au decis ca cele şapte titluri ale texanului, cucerite între 1999 şi 2005 şi retrase ulterior, să rămână reatribuite.

Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat, în luna octombrie, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după un raport al Agenţiei Antidoping Americane (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic.

Recent, Armstrong a recunoscut pentru prima oară în public, într-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru.


×
Subiecte în articol: Lance Armstrong SUA cio dopaj
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close