Antena 3 CNN Show A murit legendarul chitarist Jeff Beck. Artistul contactase brusc meningită bacteriană

A murit legendarul chitarist Jeff Beck. Artistul contactase brusc meningită bacteriană

Unul dintre cei mai influenți chitariști rock ai tuturor timpurilor, Jeff Beck, a murit la vârsta de 78 de ani, din cauza unei meningite.

A murit legendarul chitarist Jeff Beck. Artistul contactase brusc meningită bacteriană
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    12 Ian 2023   •   09:43

Muzicianul britanic a ajuns faimos ca parte a grupului Yardbirds, unde l-a înlocuit pe Eric Clapton, înainte de a forma grupul Jeff Beck cu Rod Stewart, scrie BBC.

Tonul, prezența și, mai ales, volumul lui au redefinit muzica de chitară în anii 1960 și au influențat mișcări precum heavy metal, jazz-rock și chiar punk.

Moartea lui Jeff Beck a fost confirmată pe pagina sa oficială de Twitter.

„În numele familiei sale, este cu profundă și profundă tristețe că împărtășim vestea decesului lui Jeff Beck. După ce a contractat brusc meningită bacteriană, el a murit în mod pașnic ieri. Familia lui cere intimitate în timp ce procesează această pierdere tragică”, se arată în comunicat.

La aflarea veştii tragice, cântărețul Rod Stewart l-a numit pe Beck „cel mai mare”. El a postat o imagine cu ei doi împreună, pe Instagram, notând: „Jeff Beck a fost de pe altă planetă. Ne-a dus pe mine și pe Ronnie Wood în SUA la sfârșitul anilor 60, în trupa lui, Jeff Beck Group, și de atunci nu ne-am mai uitat înapoi. El a fost unul dintre puținii chitariști care atunci când cântau live chiar mă asculta cântând și răspundea. Jeff, ai fost cel mai bun, omule. Mulțumesc pentru tot. RIP.”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Nu-mi pasă de reguli"

Jeff Beck a fost câştigător de opt ori al Premiului Grammy și deţinător al premiului Ivor Novello pentru contribuţia remarcabilă la muzica britanică.
După ce a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară în 2009, Jeff Beck - a spus: „Eu cânt așa cum o fac pentru că asta îmi permite să vin cu cele mai bolnave sunete posibile”.

„Acesta este ideea acum, nu-i așa? Nu-mi pasă de reguli. De fapt, dacă nu încalc regulile de cel puțin 10 ori în fiecare melodie, atunci nu îmi fac treaba cum trebuie”.

„Odată cu moartea lui Jeff Beck, am pierdut un om minunat și unul dintre cei mai mari chitariști din lume. Ne va fi atât de dor de el tuturor”, a scris şi Mick Jagger, pe Twitter.

Jimmy Page, de la Led Zeppelin, i-a adus un omagiu lui Beck și l-a numit „războinicul cu șase coarde” și i-a lăudat imaginația muzicală „aparent fără limite”.

Solistul Rolling Stones, Sir Mick Jagger a publicat un videoclip cu el și Beck cântând împreună și a scris că muzica a pierdut „unul dintre cei mai mari chitariști din lume” și „tuturor ne va lipsi atât de mult”.

×
Subiecte în articol: Jeff Beck Yardbirds
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close