Totuşi, conturile din Trezorerie, din care se plătesc salariile, nu sunt afectate, iar restanţele de anul trecute vor fi primite în acest an, a precizat rectorul instituţiei.
"Acum trebuie să ne vină o hârtie de la bancă să ni se spună că aceste conturi sunt blocate. De când sunt rector asta se întâmplă a patra sau a cincea oară. Ieri (n.r. - luni) am fost la Ministerul Educaţiei, unde am discutat cu ministrul Remus Pricopie. S-a hotărât, ca variantă, pentru restanţele din 2012, să le dăm în patru tranşe în acest an, stingând astfel acest fals conflict", a declarat, marţi, rectorul Călin Oros, potrivit Mediafax.
În ceea ce priveşte banii necesari pentru plata restanţelor, Oros a precizat: "Bugetul universităţii este de 13 milioane de euro în fiecare an, UVT are peste 7.000 de studenţi şi peste 600 de angajaţi. Este o universitate care nu se găseşte şi nu se va putea găsi într-o următoare perioadă de timp în nicio situaţie de instabilitate financiară".
El a precizat că nu au fost blocate conturile Universităţii din Trezorerie, din care se plătesc salariile angajaţilor.
"Nu se blochează conturile din Trezorerie, unde sunt conturile în care noi lucrăm cu salarii. Se blochează conturile din băncile comerciale, aici avem trei sau patru conturi. În cursul zilei de marţi vom face o contestaţie, miercuri conturile se vor deschide şi avem apoi şase luni la dispoziţie", a declarat rectorul Universităţii Valahia, Călin Oros.
Luni, reprezentanţii Sindicatulului Alma Mater din Universitatea Valahia din Târgovişte declarau că există o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă privind acordarea unor drepturi salariale în baza legii, pentru cele aproximativ 350 de cadre didactice şi nedidactice ale universităţii.
Universitatea Valahia din Târgovişte este executată silit de propriile cadre didactice, pentru o datorie de 400.000 de lei, sumă ce reprezintă o mică parte din restanţele salariale pe care profesorii le au de primit.
Profesorii de la Universitatea din Târgovişte sunt nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit tranşa de 5% din salariu, pentru anul 2012, susţin sindicaliştii Alma Mater.
Conform unei ordonanţe promulgate în urmă cu patru ani, angajaţii universităţii urmau să primească un salariu mai mare cu 50%.