Un produs românesc a primit o distincţie extrem de râvnită în industria alimentară. Este vorba despre un magiun care a fost distins cu două stele Michelin.
Anunţul a fost făcut de Bibiana Stănciulov, directorul general al Sonipex Serv Com, în cadrul emisiunii
La Ordinea Zilei. „Produsul pe care eu îl fac a luat, acum două ore, două stele Michelin la Bruxelles. Este o raritate, maxim sunt trei stele”, a spus Stănciulov.
Ce sunt stelele Michelin? Stelele Michelin reprezintă cea mai râvnitã distincţie din domeniul culinar. Povestea stelelor Michelin are legătură cu renumita companie producãtoare de pneuri Michelin, care a produs un ghid în încercarea de a populariza turismul auto şi vânzãrile de cauciucuri.
Iniţial, ghidul includea informaţii despre întreţinerea maşinii, hãrţi, liste cu mecanici, dar şi adrese ale unor restaurante şi hoteluri. Din 1926, ghidul a început sã recomande restaurante excepţionale. Acela a fost şi anul în care şi-a fãcut apariţia şi celebra stea Michelin.
Obiectivele care primesc trei stele
înseamn
ă că „merit
ă s
ă călătoreşti pana la ele”, cele cu doua stele - „merita s
ă ocoleşti pentru a ajunge la ele", iar cele cu o stea sunt considerate „interesante".