La fiecare şase minute, o femeie este ucisă, undeva în lume, de cancerul la sân. Depistarea târzie a bolii semnează, de cele mai multe ori, condamnarea la moarte. Asta în condiţiile în care, în doar două minute, afecţiunea poate fi depistată.
Ecograful 4D este aparatul cu cea mai înaltă performanţă în diagnosticarea cancerului la sân din România. Datorită braţului se poate scana sânul în totalitate şi în proporţie de 99,9% nu scapă nicio potenţială afecţiune.
Chiar şi gravidele sau persoanele care au contraindicaţii la expunerea la raze X sau câmp magnetic pot fi examinate cu ajutorul ecografului. Zonele examinate pot fi vizualizate în detaliu şi reprezintă o imagine foarte utilă medicului chirurg în cazul unei eventuale operaţii.
"Lucrul deosebit al acestui aparat este sistemul de scanare multivolumetrică a glandei mamare la o pacientă", explică dr. Adrian Comanici, medic endocrinolog.
În fiecare an, peste 250.000 de femei din Europa sunt diagnosticate cu cancer mamar şi mai mult de jumătate dintre ele mor. Descoperită în fază incipientă, boala poate fi vindecată în proporţie de 94%.
"La noi nu se depistează greu cancerul. La noi se depistează din nefericire în stadii avansate şi asta ţine şi de nivelul de pregătire generală a populaţiei", a declarat dr. Cristian Irimie, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Anual, în întreaga lume, mai mult de 700.000 de femei mor din cauza acestei boli.