"A fost o recomandare, am avut majoritate, am avut cvorum, dar, potrivit Regulamentului, trebuie ca fiecare comisie să aibă cvorum, ori de la Comisia pentru controlul activităţii SIE nu a fost cvorumul necesar", a spus Teodor Meleşcanu, la finalul audierilor.
Update 12.13 - S-a încheiat audierea lui Teodor Meleşcanu de către Comisiile parlamentare. Urmează, în mai puţin de oră, votul în plen.
Update 11.40 - Preşedintele Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor, Costică Canacheu, a declarat marţi că, după audierea lui Teodor Meleşcanu, în loc de aviz, comisiile de resort vor întocmi un proces-verbal care va fi înaintat plenului reunit al Parlamentului, potrivit Agerpres.
"Din cauza protestului accentuat pe care colegii din opoziţie îl efectuează, nu sunt întrunite condiţiile articolului 12 în sensul majorităţii fiecărei comisii prezente. Suntem în număr de 18 parlamentari din totalul de 33 al celor trei comisii (două comisii de apărare din Senat şi din Cameră şi Comisia pentru controlul SIE - n.r.). Avem o majoritate a numărului de parlamentari", a precizat Canacheu.
El a adăugat că în cazul lui Meleşcanu se va încheia un proces-verbal, aşa cum s-a procedat şi în ceea ce priveşte audierea membrilor Guvernului.
Update 10.40 - Teodor Meleşcanu a ajuns la Parlament, unde este audiat de Comisiile pentru apărare de la Camera Deputaţilor şi de la Senat şi de Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SIE.
Acestea comisii trebuie să dea un aviz consultativ, dar obligatoriu pentru plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Audierile se desfăşoară în absenţa presei.
Update 10.05 - Votul privind numirea lui Meleşcanu la conducerea SIE va avea loc la ora 13.00. USL a anunţat că nu va participa nici la votul în plen.
Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, astăzi, în şedinţă comună, pentru a valida propunerea de numire a lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), informează Agerpres.
Meleşcanu va fi audiat, în jurul orei 10.30, în Comisiile pentru apărare din Camera Deputaţilor şi Senat, precum şi în Comisia specială pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIE.
Senatorul Teodor Meleşcanu a declarat, marţi, că apreciază gestul preşedintelui Traian Băsescu de a numi pe cineva din opoziţie la conducerea unui serviciu de informaţii.