Sursele susţin că, în perioada 2010 — 2015, Toni Greblă, aflat în exercitarea funcţiei de senator (până la 18 decembrie 2013, când şi-a început mandatul la CCR) şi ulterior de judecător, a exercitat în fapt activităţi specifice calităţilor de asociat, administrator şi director general, încălcând dispoziţiile de incompatibilitate.
Potrivit surselor, în mod neîntrerupt, el a desfăşurat activităţi comerciale direct şi prin interpuşi şi a exercitat calităţile de asociat/ administrator/ director general, în legătură cu ferma agricolă situată în comuna Teleşti, satul Şomăneşti, jud. Gorj, şi respectiv SC Electra Balistic SRL, firmă la care fiii săi au calitatea de asociaţi cu câte 2% fiecare, având ca obiect principal de activitate producţia de energie electrică.
Conform declaraţiilor de avere, Toni Greblă nu recunoaşe existenţa vreunor venituri sau proprietăţi în legătură cu ferma de creştere a struţilor din Teleşti.
Din înscrisurile de la dosar, au explicat sursele, rezultă că ferma agricolă se află pe un teren înscris pe numele soacrei, iar actele de proprietate au fost semnate de către Toni Greblă, în calitate de prefect al judeţului Gorj la acea dată şi respectiv de preşedinte al Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor.
Întrebat dacă deţine ferma de struţi din Gorj la care fac referire anchetatorii, Toni Greblă a spus că este "o gospodărie ţărănească", în care sunt şi şapte struţi, dar nu este a sa. Toni Greblă a mai spus că nu încasează niciun ban de la această crescătorie, precizând: "De la şapte struţi, te costă mai mult întreţinerea decât venitul, astfel că ce venit să-ţi dea şapte struţi?".
Judecătorul Curţii Constituţionale (CC) Toni Greblă a fost adus la DNA, joi dimineaţă, pentru a fi audiat într-un dosar în care există suspiciuni că ar fi săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă.
Citeşte şi:
Preşedintele CCR, în cazul lui Toni Greblă: Dacă ar fi pus sub acuzare ar trebui să se suspende din activitatea de judecător