ZIUAnews a dezvăluit că Berbeceanu a interceptat sute de posturi telefonice ale unor oameni politici influenţi, magistraţi şi interlopi pentru a avea informaţii despre aceştia, ce puteau fi utilizate ulterior pentru a obţine foloase pentru sine şi pentru şantaj.
Berbeceanu a susţinut că cele 700 de posturi telefonice au fost interceptate în dosarul "Trabucul lui Moş Crăciun", unde 74 de persoane au fost trimise în judecată pentru trafic de ţigări, numai că, în realitate, fostul comisar şef doar s-a folosit de pretextul acestui dosar pentru a pune sub urmărire nume grele din politica românească. Totul, pentru a-şi asigura spatele!
De altfel, este fără precedent ca pentru prinderea a 74 de inculpaţi să fie puse sub urmărire de zece ori mai multe posturi telefonice.
Mai mult, modul în care Berbeceanu a procedat pentru a obţine autorizaţiile de interceptare este incredibil: a identificat o parte dintre cei care ulterior au fost inculpaţi în dosarul "Trabucul lui Moş Crăciun", le-a prezentat judecătorilor numele şi prenumele acestora, iar pentru restul de peste 600 de posturi telefonice a trecut doar numărul de telefon şi la identitatea persoanei care utiliza postul telefonic a trecut „necunoscut".
Cu toate acestea, Berbeceanu a primit autorizaţii de interceptare şi chiar a prelucrat ulterior interceptările.
„În primul rând, aşa se procedează. De zece ori mai mult e puţin. În al doilea rând, mi se pare că suntem în faţa unui război fără precedent între două structuri care ar trebui să se ocupe de acelaşi lucru, şi anume cu stârpirea infractorilor. Ceea ce vedem aici este, fără îndoială, o informaţie strecurată de cei de la DIICOT împotriva lui Berbeceanu”, consideră jurnalistul Adrian Ursu.
„De cealaltă parte, totuşi, faptul că şeful unui birou dintr-un judeţ care coordonează alte trei judeţe poate să obţină aprobarea de a intercepta 700 de posturi telefonice într-un dosar mi se pare că dă măsura demenţei în care trăim cu toţii”, a mai spus Adrian Ursu la emisiunea "Subiectiv".