Antena 3 CNN Actualitate Studiu: Tinerii sunt defensivi cu adulţii din jurul lor

Studiu: Tinerii sunt defensivi cu adulţii din jurul lor

Studiu: Tinerii sunt defensivi cu adulţii din jurul lor
Foto: Antena3.ro
27 Apr 2011   •   14:31

Tinerii sunt defensivi în raport cu adulţii. Pentru a evita controversele, adolescenţii români preferă să nu-şi exprime deschis propriile idei. Sunt însă agresivi faţă de cei care îi jignesc. Asta arată rezultatele unui studiu făcut în mai multe colegii din ţară.

Psihologii susţin că tinerii nu comunică, în special cu adulţii, pentru că nu au... exerciţiu.  Pentru că nu ştiu exact ce trebuie să spună şi ce nu, tinerii preferă să nu-i contrazică pe adulţii din jurul lor pentru a nu crea conflicte.

O treime dintre elevi au o atitudine defensivă faţă de profesori şi părinţi, sunt însă în ofensivă faţă de colegii sau prietenii lor. Răspund violenţei prin violenţă şi sunt individualişti.

În acelaşi timp, jumătate dintre elevi consideră că profesorii lor regretă perioada comunistă. Au ajuns la concluzia asta pentru că nu reuşesc să se înţeleagă deloc cu ei.  Elevii nu se simt ascultaţi şi prin urmare comunicarea este defectoasă.

Din studiul realizat în cadrul programului "Tineri în interacţiune" la Colegiul Naţional "I.L.Caragiale", Liceul Teoretic "Al.I.Cuza" şi Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr"  mai rezultă faptul că la adolescenţi se observă şi perpetuarea unor stereotipuri. Majoritatea crede că bărbaţii trebuie să aibă iniţiativă, să fie competitivi şi predispuşi către agresivitatea. Femeia însă trebuie să fie docilă.

Programul "Tineri în Interacţiune"  a fost demarat  în anul 2007. Urmăreşte să-i ajute pe tineri să facă faţă mai bine provocărilor în relaţiile sociale şi personale.  

×
Subiecte în articol: tineri studiu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close