Antena 3 CNN Actualitate Soţia ministrului Finanţelor, urmărită penal pentru abuz în serviciu

Soţia ministrului Finanţelor, urmărită penal pentru abuz în serviciu

Soţia ministrului Finanţelor, urmărită penal pentru abuz în serviciu
Foto: Agerpres
28 Ian 2014   •   14:35

Soţia vicepremierului Daniel Chiţoiu, ministrul al Finanţelor, este urmărită penal pentru abuz în serviciu, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie argumentând că Elena Chiţoiu ar fi intervenit pentru ca o firmă de asigurări să aibă directorul dorit de unul dintre colegi.

Potrivit unui comunicat al DNA, aceasta a modificat atât data examenului cât şi componenţa comisiei, astfel încat candidatul să nu aibă parte de întrebări dificile.

"Chiţoiu Laura Elena, director al Direcţiei Avizări din cadrul A.S.F., a devansat interviul pentru ocuparea funcţiei de director general al acelei societăţi de asigurări. Astfel, deşi interviul era stabilit pentru data de 10 iulie 2013, în urma demersurilor sale, interviul a fost devansat pentru data de 19.06.2013", se arată în comunicatul DNA.

Jurnalistul DC News, Bogdan Chirieac
, a afirmat că acţiunea procurorilor DNA reprezintă un atac politic la adresa soţului ei, Daniel Chiţoiu, "cel care i-a scos pe băieţii deştepţi din Hidroelectrica".

"Deci, doamna respectivă este urmărită penal cu tot tam-tam-ul de rigoare pentru că a devansat un interviu de angajare. Asta e fapta penală. M-am liniştit", a afirmat Bogdan Chirieac.

×
Subiecte în articol: Directia Nationala Anticoruptie
Cele mai noi știri
Parteneri
x close