UPDATE 20:55. Sorin Ovidiu Vîntu, reţinut pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, a fost scos din sediul Parchetului instanţei supreme şi dus cu o dubă în arestul Direcţiei Cercetări Penale, informează
Mediafax.
Urmează ca joi să fie judecată propunerea procurorilor de arestare preventivă, de către Judecătoria sectorului 1.
Omul de afaceri nu a făcut nicio declaraţie în legătură cu reţinerea sa în acest caz.
În timp ce era urcat în dubă scaunul cu rotile în care se afla Vîntu, poliţiştii l-au atins pe omul de afaceri la un picior, moment în care acesta a început să ţipe.
Cei şapte-opt paznici ai lui Vîntu care îl aşteptau în faţa sediului Parchetului au încercat să îi ţină pe jurnalişti departe de acesta.
UPDATE 20:10. Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut. Potrivit Parchetului General, în perioada martie-aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unui contract de consultanţă şi management, Vîntu i-a cerut lui Sebastian Ghiţă suma de 150.000 euro. În plus, Vîntu l-ar fi ameninţat cu moartea pe Ghiţă şi familia acestuia, mai comunică Parchetul General.
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au dispus la data de 19 aprilie 2011 începerea urmăriri penale, iar, miercuri, reţinerea inculpaţilor Sorin Ovidiu Vîntu şi Ceazr Ion Ilie, pentru şantaj, informează Ministerul Public, citat de
Mediafax.
Din probele administrate până la acest moment procesual, a rezultat că, în perioada martie - aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu a pretins părţii vătămate Sebastian Ghiţă suma de 150.000 euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani.
"Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Inculpatul Vîntu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie", arată sursa citată.
Sorin Ovidiu Vîntu este audiat de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Instituţia a refuzat însă să dea detalii în legătură cu prezenţa omului de afaceri în faţa procurorilor.
În 4 aprilie, omul de afaceri Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, a înaintat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o plângere în care îl acuză pe Sorin Ovidiu Vântu de ameninţare şi şantaj.
"În cadrul unor discuţii extrem de tensionate, legate de managementul şi activitatea editorială a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vântu şi asociaţii săi au insistat să schimbăm condiţiile contractului de management şi să semnăm un act adiţional care să le permită exercitarea de ingerinţe în activitatea editorială. A fost realmente surprinzător pentru noi să constatăm că, în absenţa unor rezultate în cadrul discuţiilor, domnul Sorin Ovidiu Vântu şi asociaţii săi au decis să utilizeze metode profund imorale şi total în faţa legii, precum: şantajul şi ameninţarea", informa, într-un comunicat de presă din 3 aprilie, Asesoft International SA.
Ştire în curs de actualizare.