Dacă aveţi imagini cu ninsorile din ultimele zile, sau dacă vreo persoană cunoscută se află blocată în zăpadă, scrieţi-ne pe adresa [email protected] sau pe pagina noastra de Facebook
>VEZI AICI CE TRENURI SI CURSE AERIENE AU FOST ANULATE
>VEZI PROGNOZA METEO PENTRU ACEST WEEKEND
VEZI AICI SITUAŢIA UPDATATĂ A DRUMURILOR DIN ŢARĂ
Update 22.40 - Traficul pe DN 5B Ghimpaţi - Giurgiu a fost deschis vineri seară, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.
Update 21.10 - IPJ Buzău a anunţat că drumnul naţional 2 a fost redat circulaţiei rutiere vineri, în jurul orei 20.30. Totodată, circulaţia a fost reluată şi pe DN 2C, între Costeşti si Smeeni pentru autovehiculele cu masa mai mică de 3,5 tone. Pe raza judeţului Buzău a mai rămas blocat DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila.
Update 21.00 - În satul Vânători, comuna Petrăchioaia, din judeţul Ilfov, o localitate aflată la doar câţiva kilometri de Bucureşti, peste o mie de oameni sunt izolaţi din cauza zăpezii, iar autorităţile, timp de trei zile nu au făcut nimic pentru a debloca drumurile.
Update 20.10 - Traficul pe DN 21 Drajna - Călăraşi, DN 31 Călăraşi - Mănăstirea şi DN 41 Giurgiu - Olteniţa a fost deschis vineri, începând cu ora 18.30, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.
Update 20.00 - CNADNR a anunţat că traficul pe Centura Bucureştiului a fost redeschis vineri, de la ora 18.00.
Update 19.20 - Poliţia Judeţeană Ialomiţa a anunţat că se circulă "controlat" pe DN 2A, între Slobozia şi Urziceni, DN21, între Slobozia şi Brăila şi pe DN 1 D, între Urziceni şi Albeşti-Paleologu, autoturismele fiind însoţite de echipajele de Poliţie.
Update 18.40 - Cod galben de viscol pentru Constanţa şi Tulcea la această oră. Meteorologii au emis o nouă avertizare de viscol, după ce codul portocaliu a expirat. De ieri drumurile naţionale din Constanţa şi Tulcea au fost închise din cauza viscolului. Autorităţile au muncit fără oprire la deszăpezirea lor.
Update 18.30 - CNADNR a anunţat că traficul pe Autostrada Bucureşti - Piteşti a fost redeschis pe ambele sensuri, iar rute alternative între Bucureşti şi Constanţa au fost redeschise circulaţiei.
Update 17.40 - Peste o sută de oameni sunt blocaţi în continuare în maşinile înzăpezite. Cei mai mulţi dintre ei sunt şoferi de tir care refuză să-şi părăsească autotrenurile încărcate cu marfă. Peste 3.800 de oameni intervin cu 1.700 de utilaje pentru a face drumurile practicabile, conform Ministerului Internelor.
Update 17.15 - În urma inspecţiei efectuate în zonele afectate de fenomenele meteorologice extreme, Emil Boc a declarat că situaţia va reveni la normalitate, dar aceasta presupune să mai treacă o anumită perioadă. Vezi declaraţia primului ministru.
Update 16.30 - Traficul pe DN 5 Bucureşti - Giurgiu a fost redeschis. Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte semnalele Poliţiei Rutiere.
Update 16.25 - Un nou comandament de iarnă a fost convocat pentru această seară, la ora 20, la Primăria Capitalei.
Update 16.20 - Până la această oră, circa 5.000 de apeluri au fost înregistrate la 112, din cauza vremii nefavorabile.
UPDATE 15.30 Circulaţia a fost reluată pe Autostrada A1, pe sensul Bucureşti - Piteşti. Autostrada A2 precum şi 39 de drumuri naţionale rămân închise. De asemenea, potrivit datelor INFOTRAFIC începând cu ora 12.00, pe Autostrada Soarelui, traficul rutier pe sectorul Cernavodă – Feteşti a fost reluat.
UPDATE: 14.50 Premierul Emil Boc a plecat din Bucureşti cu un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor, pentru a survola o parte din zonele afectate de ninsorile din ultimele zile.
El va survola atât centura Capitalei, cât şi autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti şi A2 Bucureşti-Lehliu.
UPDATE: 14.35 20 de oameni au fost salvaţi cu elicopterul. MAI şi SMURD au trimis şase elicoptere în misiunea de salvare.
UPDATE: 14.30 Un copil de 5 ani din Sulina a fost dus de urgenţă cu şalupa la o ambulanţă din oraş. Copilul avea probleme medicale şi a fost transportat de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.
UPDATE: 14.15 Doi bebeluşi de 6 şi 8 luni cu febră mare au rămas blocaţi în localitatea Scutelnici din Buzău. Un utilaj încearcă să deszăpezească drumul , iar în spatele lui este o ambulanţă.
UPDATE: 13:20 Mai multe persoane fără adăpost care şi-au petrecut noaptea de joi spre vineri în sala de aşteptare a gării din municipiul Târgu-Jiu au fost ridicate de poliţiştii locali şi duse la un centru social. Potrivit şefului Poliţiei Locale Târgu-Jiu, Ion Tudor, acţiunea de vineri a avut un caracter umanitar, fiind vizate persoanele fără adăpost care dorm în locuri improvizate pentru a se feri de temperaturile scăzute din ultima perioadă. În urma controlului făcut în gara Târgu-Jiu au fost găsite cinci persoane care se adăposteau de frig, unele fiind din alte localităţi.
UPDATE 12:30: Vezi cum va fi vremea în acest weekend. Temperaturile vor fi foarte scăzute. Vezi sfaturile autorităţilor.
UPDATE: 12:12 Şase oameni au murit de când au început ninsorile. Din cauza viscolului şi a mormanelor imense de zăpadă, ambulanţele nu ajung la pacienţi. Un alt motiv de deces este socul hipotermic.
UPDATE: 12:06:O sută de persoane sunt blocate în 88 de autoturisme, iar alte 576 sunt cazate în adăposturi, a anunţat, vineri, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Argeş distribuie apă şi alimente din rezerva de stat persoanelor blocate în maşini pe autostrada A1, a precizat IGSU într-un comunicat de presă remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX. "Având în vedere că majoritatea şoferilor de tiruri sunt cetăţeni turci, iar aceştia au refuzat conservele din considerente religioase, cadrele militare au decis să cumpere, din bani proprii, pâine. Din aceeaşi sursă financiară, pentru toţi cei aflaţi în dificultate, au cumpărat ceai şi cafea", a precizat IGSU.
De asemenea, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu distribuie apă, conserve şi combustibil persoanelor blocate la Adunaţii Copăceni şi celor din adăposturile de pe raza judeţului.
În cursul zilei de vineri, elicoptere SMURD merg în localităţile Coţofanca şi Gălbinaş din judeţul Călăraşi pentru a prelua două femei care au născut joi, cu ajutorul moaşelor, acestea fiind asistate telefonic de doctorul Raed Arafat şi, respectiv, de o asistentă medicală.
UPDATE: 12:04 Codul galben va fi emis vineri după ora 12.00 doar pentru judeţele Tulcea şi Constanţa, iar pentru celelalte zone nu va mai fi impusă o altă avertizare, a anunţat premierul Emil Boc. Joi, autorităţile au prelungit codul portocaliu pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, până vineri la ora 12.00, iar codul galben a fost emis pentru judeţele Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Ialomiţa şi Călăraşi.
UPDATE: 11:40 Un elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI de tip M17 a preluat din localitatea Gălbinaşi, judeţul Călăraşi, doi adulţi şi un copil, care aveau nevoie de îngrijire medicală, îndreptându-se către localitatea Coţofanca, pentru a lua alte persoane. Biroul de presă al MAI precizează că elicopterul, la solicitarea autorităţilor locale, va prelua din Coţofanca alte persoane care au nevoie de ajutor medical.
UPDATE 11:35 După două zile de ninsori abundente, meteorogii avertizează că haosul nu a luat încă sfârşit. Mai multe judeţe din ţară se află în continuare sub avertizare de ninsori abundente şi viscol. Autorităţile le recomandă şoferilor să NU pornească la drum. Există situaţii însă, în care călătoriile nu pot fi amânate. CITEŞTE AICI CE TREBUIE SĂ FACI DACĂ RĂMÂI ÎNZĂPEZIT.
UPDATE 11:30: Numărul victimelor a crescut la 4. Un bărbat din judeţul Brăila a murit pentru că ambulanţa nu a reuşit să ajungă la el.
UPDATE: 11:20: Mesaje primite pe adresa de emal [email protected] de la Lavinia Călugăriţa: "Potrivit informatiilor tatalui meu, care se afla la bunica mea (mama lui),in satul Tulburea, Com. Gradistea, Jud. Valcea, satul mai devreme mentionat nu a fost deszapezit! Primarul nu s-a implicat si oamenii din sat au contribuit cu cate 20 de lei (fiecare casa), ca sa dea celui ce a venit cu plugul, pentru combustibil! Satul alaturat, Pertesti, Com. Rosile, Jud. Valcea este si mai critic, zapada asezata pe drum depaseste 35 cm si aici nu au patruns decat tractoarele care asigura cu alimente magazinul din sat. Va rog frumos, aveti o mai mare putere de convingere, decat acei oameni din satele mai sus mentionate sa-i impingeti de la spate pe primarii responsabili, sa faca ceva!"
UPDATE: 11: 15 Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor de tip M17 a decolat vineri, în jurul orei 10.40, pentru a transporta alimente şi apă în zonele izolate din Călăraşi, acesta fiind al treilea aparat care pleacă în judeţ.
UPDATE: 11:10 Directorul de marketing al CFR Călători, Adrian Vlaicu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că 48 de trenuri din ţară au fost anulate, din Gara de Nord Bucureşti nemai fiiind plecări întâziate. Oficialul a spus că sunt câtva trenuri din zona Bucureşti anulate, însă întârzieri semnificative nu se mai înregistrează. Două trenuri au avut întârieri de o sută de minute, întrucât garniturile au plecat tardiv, astfel că la retur au înregistrat întârzieri. Încet, încet traficul va intra în normal. Linia directă cu Constanţa este în continuare închisă din cauza problemelor generate de viscol şi zăpadă, însă echipe lucrează de joi la remedierea acestora. Până atunci, ruta folosită pentru Constanţa este cea prin Ploieşti-Buzău-Feteşti.
UPDATE: 10:20 : Riscul de avalanşe în Munţii Retezat din judeţul Hunedoara este foarte ridicat, producându-se deja două alunecări masive de zăpadă, iar stratul de zăpadă depăşeşte un metru şi jumătate. Potrivit şefului Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, în Munţii Retezat, în zonele înalte, există risc foarte ridicat de producere de avalanşe.
UPDATE: 10:15 Mesaje primite pe adresa de email [email protected]: "Locuiesc in comuna Clinceni, judet Ilfov.In afara faptului ca intrarea din Prelungirea Gheancea spre Domnesti-Clinceni, este blocata de aproximativ 24 de ore continuu pentru ca a fost deszapezita doar o singura banda pe care s-au creat ambuteiaje. Astazi am stat cam 4 ore pana am reusit sa intorc masina si sa ajung in Clinceni prin Bragadiru. In alta ordine de idei, de aproape 3 zile nu avem gaze, ceea ce duce implicit la lipsa caldurii. Va rog, in masura in care se poate, sa faceti public un anunt, poate, cei de la Petrom se vor deranja sa se ocupe si de noi. Va multumesc".
UPDATE: 10:10 Peste 1.000 de autovehicule sunt încă blocate pe autostrăzi, drumuri judeţene şi drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele 36 de ore. Autostrăzile A1, A2 şi A4 sunt în continuare blocate şi mai multe drumuri judeţene şi comunale, a declarat, vineri, Alin Maghiar, purtător de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU),
UPDATE: 10:00 Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a decolat vineri dimineaţa, pentru a transporta la Bucureşti o femeie însărcinată, aflată într-o localitate din judeţul Călăraşi, blocată de nămeţi. Elicopterul a plecat din Capitală în jurul orei 9.05, cu destinaţia Budeşti, judeţul Călăraşi. Judeţul Călăraşi se află sub avertizare de Cod galben de ninsori şi viscol.
UPDATE: 09:35 Traficul se desfăşoară normal pe cele două aeroporturi din Bucureşti, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, informează Agerpres. Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu nicio cursă nu este anulată din cauza condiţiilor meteo. Unele zboruri înregistrează întârzieri în medie de 30 de minute la decolare, întârzieri determinate de necesitatea degivrării aeronavelor', se precizează în comunicat. De asemenea, aeroportul din Craiova este, începând de vineri, operaţional, după ce în urmă cu o zi a fost închis din cauza sulurilor de gheaţă şi a straturilor mari de zăpadă formate pe pistă, pe anumite locuri, din cauza viscolului puternic.
UPDATE: 09:00 Un număr de 300 de şoferi de tir rămăşi blocaţi pe autostrada Bucureşti - Piteşti au primit ceai cald, pâine şi apa de la jandarmi şi de la voluntarii de la Crucea Roşie din judeţul Dâmboviţa. Coloana de tiruri se întinde între kilometrii 69 şi 83, pe sensul de mers către Bucureşti, cei opt voluntari de la Crucea Roşie, 20 de jandarmi şi 20 de militari fiind nevoiţi să meargă pe jos 14 kilometri pentru a oferi şoferilor rămăşi pe autostradă ceai cald, apă şi pâine.
UPDATE: 08:20 Premierul Emil Boc a declarat că este nemulţumit de modul în care s-a intervenit în cazul unor deszăpeziri, dar a evitat să indice persoanele vinovate, precizând doar că acestea vor fi stabilite pe baza unor rapoarte. "Mă doare să văd că lumea nu îşi face treaba", a spus Boc, fără să nominalizeze persoane sau zone în care intervenţiile nu au fost cele dorite.
UPDATE: 08:05 Companai Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) informează că vineri, la ora 5.00, un număr de 28 de drumuri importante din ţară erau închise, între care şi autostrăzile A1 şi A2, pe alte 14 circulaţia rutieră fiind îngreunată.
Potrivit situaţiei publicate pe site-ul CNADNR, pe A1 (Bucureşti - Piteşti) la kilometrii 13+000-115+000 se înregistrau precipitaţii abundente; viscol la sol; vizibilitate redusă. Din cauza înrăutăţirii condiţiilor meteo-rutiere s-a luat decizia ca A1 să fie închisă circulaţiei rutiere pentru garantarea siguranţei participanţilor la trafic. VEZI LISTA COMPLETĂ LA FINALUL ARTICOLULUI.
UPDATE: 08:00 Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri dimineaţă, că au fost degajate de zăpadă căile de acces în grădiniţe, şcoli şi spitale, cerând drumarilor curăţarea nămeţilor pentru a nu se mai înregistra internări de persoane cu fracturi şi luxaţii. Potrivit primarului Oprescu, peste 1.200 de apeluri la serviciul de ambulanţă s-au înregistrat în ultimele 24 de ore fiind internate peste 180 de persoane cu fracturi sau luxaţii.
UPDATE: 07:00 Directorul de marketing al CFR Călători, Adrian Vlaicu, a declarat, vineri dimineaţa, că 60 de trenuri au întârzieri, unele chiar de peste 500 de minute, garniturile plecând sau sosind din gări cu întârzieri de peste 30 de minute. Totodată, oficialul CFR a afirmat, la Antena 3, că legătura linia directă cu Constanţa nu s-a putut realiza din cauza condiţiilor meteo, însă se circulă către această destinaţie pe ruta Ploieşti-Buzău-Feteşti. Trenuri aşteptate în Gara de Nord Bucureşti au întârzieri de 230-535 de minute.
UPDATE: 06:05 Un bărbat de 53 de ani, din comuna vrânceană Vulturu, a murit, joi seară, într-un microbuz, în apropiere de localitatea Boţârlău, în timp ce se întorcea de la Focşani, după ce a împins autovehiculul, care rămăsese înzăpezit. Potrivit autorităţilor locale, bărbatul în vârstă de 53 de ani, se întorcea de la Focşani cu microbuzul, iar în apropiere de localitatea Boţârlău mijlocul de transport ar fi rămas înzăpezit. Primarul comunei Vulturu, Alexandru Mihalcea, a declarat, joi seară, corespondentului MEDIAFAX că bărbatul ar fi coborât din microbuz pentru a-l împinge, iar în momentul în care s-a urcat în maşină a decedat.
UPDATE: 06:00 Autostrăzile rămân blocate, precum şi 25 de drumuri naţionale rămân blocate. Intră aici să vezi lista completă cu drumurile care au fost închise.
>VEZI AICI LIVE CE SE PETRECE IN ORASUL TAU
LISTA CU DRUMURILE ÎNCHISE, la ora 5:00
A 2 (Bucureşti - Lehliu) 9+500-64+000 sunt înregistrate fenomene meteo nefavorabile; precipitaţii abundente; viscol la sol vizibilitate redusă, iar din cauza înrăutăţirii condiţiilor meteo-rutiere s-a luat decizia ca A2 să fie inchisă.
DN 1D (Ciorani - Urziceni) 27+000-42+080, între Cioranii de Sus şi Urziceni sunt precipitaţii abundente; viscol la sol (80-90 km/h). IPJ Ialomiţa, IPJ Prahova, împreună cu DRDP Bucureşti au decis închiderea circulaţiei rutiere pe DN1D km 27+000 - 42+080. Pentru redarea drumului circulatiei se actioneaza cu utilaje.
DN 2 (Bucuresti - Ramnicu Sarat) 7+500-152+430, sunt precipitatii abundente; viscol la sol, iar IJP Ialomita, IPJ Ilfov, IPJ Buzau impreuna cu DRDP Bucuresti a luat decizia inchiderii circulatiei pe DN2 km 7+500 - 152+430. Pentru redarea drumului circulatiei se actioneaza cu utilajele din dotare.
DN 21 (Drajna - Călăraşi) 105+000-130+000, e viscol la sol şi vânt puternic 70 - 80 km/h. Vizibilitate zero se actioneaza cu 1 ATB.
DN 22 (Ramnicu Sarat - Băile) 2+800 -30+000, din cauza fenomenelor meteo nefavorabile; precipitatiilor abundente; viscol, IJP Buzău, împreună cu DRDP Bucureşti a luat decizia inchiderii circulatiei pe DN22 km 2+800 - 30+000.Pentru redarea drumului circulatiei se actioneaza cu patru autoutilaje (două ATB, două vola).
DN 23A (Milcoiu - Martineşti) 11+000-34+400, Gologanu (VN)-Coirăşti (VN) viscol puternic Zona este semnalizată corespunzător, fiind însă imposibil de a acţiona din cauza viscolului.
DN 23B (Măicaneşti - Codreşti) 0+000-21+000 e viscol puternic
DN 24D (Vârlezi - Galaţi) 9+140-84+740 sunt depuneri abundente de zapada viscolită. Zona semnalizata corespunzator. Se va actiona in momentul diminuarii viscolului.
DN 2A (Urziceni ) 3+800-16+720 URZICENI (IL)-ION ROATA (IL) Viscol se actioneaza cu utilaje
DN 2B (Buzau - Faurei) 8+800-38+731- înrăutăţirea condiţiilor meteoreologice, viscol la sol, precipitaţii adundente; vizibilitate redusă au dus la luarea deciziei de închidere a circulaţiei pe DN2B km 8+800 - 38+751. Pentru redarea circulatiei se actioneaza cu utilajele din dotare.
DN 2C (Costeşti - Pogoanele, din Buzău) 0+000-48+000, din cauza viscolului, IJP Buzău, impreuna cu DRDP Bucuresti a luat decizia inchiderii circulatiei pe DN2C km 0+000 - 48+000
DN 2M (Focsani - Odobeşti) 0+000-11+400 e viscol. Imposibilitatea de a acţiona din cauza viscolului. Utilajele vor circula in vederea restabilirii circulatiei imediat ce viscolul va inceta.
DN 2N (Dumbraveni - Jitia, în Vrancea) 17+000-53+000 e viscol.
DN 3 (Ştefăneşti - Bac Ostrov) 50+000-127+000 se înregostrează viscol la sol, vânt puternic 70 - 80 km/h, vizibilitate zero. Ca urmare a viscolului si a ninsorii, se actioneaza cu un ATB.
DN 31 (Călăraşi - Mânăstirea) 0+000-31+000 e viscol la sol, vânt puternic 70 - 80 km/h; DN 3A (Lehliu Gară - Feteşti) 0+000-67+000 e viscol la sol, vânt puternic 70 - 80 km/h; DN 3B (Călăraşi - Feteşti) 0+000-66+000.
DN 4 (Bucureşti - Olteniţa) 12+230-63+000, unde cad precipitaţii abundente, e viscol la sol; vizibilitate redusă; DN 41 (Olteniţa - Daia, din Giurgiu) 0+000-64+080condiţii nefavorabile, precipitatii abundente, viscol la sol.
DN 5 (Bucureşti - Giurgiu) 7+000-64+000 sunt ninsori abundente, viscol la sol se actioneaza cu 16 utilaje pentru degajarea carosabilului.
DN 5B 3+200-39+600 - Vizibilitate redusa din cauza viscolului; precipitatii abundente; vizibilitate redusa Din cauza inrautatirii conditiilor meteo-rutiere s-a luat decizia ca DN5B sa fie inchisa circulatiei rutiere pentru asigurarea sigurantei participantilor la trafic.
DN 66A (Câmpul lui Neag-Valea Cernei, din Hunedoara) 47+000-88+000. Începand cu 1 Noiembrie 2011 circulatia pe acest sector este inchisa, deszapezirea efectuandu-se numai in cazuri exceptionale, cand sunt puse in pericol vieti omenesti. Conducatorii auto sunt rugati sa respecte restrictia de circulatie si semnalizarea rutiera temporara.
DN 67C 67+400-79+200 (Vâlcea -Sugag, din Alba) este un drum închis în perioada de iarna de la 1 noiembrie 2011, urmând ca deschiderea sa se faca in functie de conditiile meteo, la fel şi DN 67C (Novaci (GJ) - Sugag) 34+800-67+400, şi DN 7A (Brezoi, din Vâlcea - Petroşani, din Hunedoara) 81+025-91+000, şi DN 7C (Piscu Negru - Cabana Bâlea) 104+000-130+800.
DN CB (Otopeni - Otopeni) 0+000-74+000 este înzăpezit, acţionîndu-se cu utilaje.
Vremea va deveni geroasă, mai ales noaptea şi dimineaţa. Situaţia în ţară rămâne dificilă. Viscolul a făcut deja 3 victime. Un bărbat a fost găsit îngheţat în propria maşină acoperită de nămeţi. Până în acest moment, echipele de intervenţie au reuşit să salveze peste 2.000 de persoane blocate pe drumuri.
Peste o mie de maşini sunt la aceasta oră înzăpezite în judeţele Giurgiu, Ilfov, Buzău, Ialomiţa şi Călăraşi. Autostrăzile spre Constanţa şi Piteşti, precum şi zeci de drumuri naţionale şi judeţene sunt încă închise. Drumul Naţional 1 Bucureşti-Ploieşti a fost deblocat dar se circulă cu dificultate.
>VEZI CELE MAI IMPORTANTE EVENIMENTE CARE AU AVUT LOC JOI