Antrenorul de karate al lui Nuţu Cămătaru, Emilian Ştefan, şi luptătorul K1 Romeo Beznea au fost condamnaţi, miercuri, la şapte şi, respectiv, trei ani de închisoare cu executare, de Tribunalul Mehedinţi, într-un dosar de cămătărie, şantaj, lipsire de libertate şi infracţiuni cu violenţă extremă, informează
Mediafax.
Potrivit şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, Petri Althamer, liderul grupării din care făceau parte cei doi, Grigore Mocanu (zis Gigi Epuran), a primit, de asemenea, o pedeapsă de şapte ani de închsiaore, fiind condamnat în lipsă întrucât este în continuare dat în urmărire internaţională.
Dosarul în care au fost condamnaţi cei cinci a fost instrumentat de procurorii DIICOT Mehedinţi, reţeaua fiind destructurată în data de 19 martie 2011, tot de atunci Emilian Ştefan afându-se în arest preventiv.
O lună mai târziu, luptătorul tulcean de K1 Romeo Beznea a fost arestat pentru 29 de zile, la Droberta Turnu Severin, fiind acuzat de comiterea aceloraşi infracţiuni de şantaj şi acte de violenţă în cadrul grupări infracţionale.
În cazul său, Curtea de Apel Craiova a admis recursul formulat de avocaţi, Beznea fiind eliberat şi cercetat în stare de libertate.
Agresorii puneau victimele să îşi sape groapa şi le rupeau mâinileÎn 19 martie 2011, antrenorul de karate al lui Nuţu Cămătaru, Emilian Ştefan, zis "Emil de la Viena", a fost arestat pentru constituirea unui grup infracţional care avea ca scop obţinerea unor sume de bani, prin ameninţare şi exercitare de violenţe, respectiv cămătărie şi şantaj.
Victimele lui Ştefan erau duse în pădure, unde erau puse să-şi sape groapa. Mai mult, agresorii le striveau degetele cu ciocanul sau le rupeau mâinile, tacticile lor determinând victimele să le dea tot ce doreau, susţin surse judiciare.
Aceleaşi surse au susţinut că sunt mult mai multe victime, însă le este teamă de Emilian Ştefan, antrenorul lui Ion Balint (zis Nuţu Cămătaru, care a executat şase ani de detenţie pentru fapte cu violenţă şi crimă organizată), care nu are cetăţenie, fiind apatrid.
Decizia Tribunalului Mehedinţi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.