Antena 3 CNN Actualitate Şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, REŢINUT pentru trafic de influenţă, a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti

Şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, REŢINUT pentru trafic de influenţă, a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti

4 minute de citit Publicat la 22:04 11 Feb 2014 Modificat la 22:04 11 Feb 2014
Şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, REŢINUT pentru trafic de influenţă, a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti
Foto: Agerpres
UPDATE 22.00 - Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, reţinut pentru trafic de influenţă, a rămas internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, din cauza unor probleme cardiace. El este păzit de poliţişti în condiţiile în care se află în custodia IPJ Prahova.

 "A ajuns la unitatea de primiri urgenţe cu acuze cardiace, a fost supus unui control de specialitate, iar medicul a considerat absolut necesară internarea", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, medicul Andrei Ilinca, citat de Mediafax.

Mircea Cosma se află internat în Secţia de Cardiologie a spitalului.
 
Conform unor surse, primul medic care l-a văzut pe Mircea Cosma a spus că pacientul nu necesită internare şi că nu este de acord să-şi asume această măsură.

Mircea Cosma a avut şi în trecut probleme cardiace. În noiembrie 2011, preşedintele CJ Prahova s-a internat într-o clinică medicală particulară din Bucureşti în urma unui puseu de tensiune. La acea dată, surse din mediul politic prahovean susţineau că Mircea Cosma ar fi suferit un atac cerebral minor, însă acesta a infirmat acest diagnostic, spunând că a vrut să-şi facă investigaţii medicale după o perioadă în care nu s-a simţit bine. După acea internare, Cosma a renunţat la ţigări, potrivit unor apropiaţi ai şefului CJ Prahova.

UPDATE 18.45 - Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă, a fost dus, marţi seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după ce s-a simţit rău. În prezent, Cosma este consultat de un medic cardiololog.

Mircea Cosma a fost reţinut, marţi, pentru trafic de influenţă, urmând ca miercuri să fie dus la instanţa supremă cu propunerea de arestare preventivă. În acelaşi dosar, procurorii DNA au început urmărirea penală pentru trafic de influenţă împotriva fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma


UPDATE 15.40 - Şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost reţinut, după ce procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă că este urmărit penal într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.

UPDATE 15.03 -
Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul şefului CJ Prahova, Mircea Cosma, şi al fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma, pentru trafic de influenţă, Vlad Cosma fiind acuzat că ar fi primit peste 4,4 milioane lei de la reprezentanţii unor firme pentru ca acestea să obţină contracte cu Consiliul Judeţean. 

Conform unui comunicat al DNA, în perioada 2012-2013 deputatul PSD Vlad Cosma ar fi pretins şi primit de la mai mulţi reprezentanţ ai unor societăţi comerciale, denunţători în cauză, peste 4,4 milioane de lei.
   
"Din ordonanţa de efectuare a urmăririi penale au rezultat indicii rezonabile că inculpatul Cosma Vlad Alexandru, împreună cu altă persoană apropiată, prin acte materiale repetate, a pretins şi a primit, în perioada 2012 - 2013, de la mai mulţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, denunţători în cauză, importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 de lei) disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv către două societăţi comerciale, pe care, în fapt, ace?tia le controlau. Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societăţile respective să obţină de la instituţia publică lucrări şi servicii curente supraevaluate, de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, dar şi decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând "comisioanele" conform înţelegerilor cu cei doi inculpaţi", arată procurorii DNA.
  
Conform sursei citate, lui Vlad Cosma i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, iar lui Mircea Cosma i-au fost aduse la cunoştinţă şi calitatea procesuală de suspect.


   

Ştire iniţială 12.50

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, sunt audiaţi, marţi, la DNA Ploieşti, în dosarul în care este arestat, pentru trafic de influenţă, Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, informează Mediafax.
   
Şeful DNA Ploieşti, procurorul Gabriel Lucian Onea, a menţionat că nu poate da detalii despre calitatea în care cei doi au fost chemaţi la audieri la sediul DNA Ploieşti şi nici despre dosarul în care au loc audierile.

Surse judiciare spun că audierile au loc în dosarul în care este arestat preventiv Răzvan Alexe, denunţat pentru trafic de influenţă de către un om de afaceri care are contracte cu CJ Prahova. Alexe este cunoscut drept un apropiat al conducerii CJ Prahova şi ca prieten al deputatului Vlad Cosma.
   
Surse din CJ Prahova spun că Mircea Cosma, preşedinte al PSD Prahova, are rezervat bilet de avion pentru a pleca la Bruxelles, marţi după-amiază, într-o vizită oficială.
   
Fiul lui Mircea Cosma, Vlad Cosma, este deputat la primul mandat, ales în colegiul uninominal 8 Prahova, care include oraşul Mizil, acelaşi colegiu în care în 2008 a fost ales deputat Adrian Năstase. De altfel, Vlad Cosma a fost angajat la cabinetul parlamentar al lui Adrian Năstase în timpul mandatului acestuia.
   
În urmă cu o săptămână, procurorii DNA Ploieşti au ridicat mai multe documente de la sediul Consiliului Judeţean Prahova, fiind pentru a doua oară în ultimele luni când anchetatorii anticorupţie cer acte din partea acestei instituţii.
   
Vicepreşedintele CJ Prahova Laurenţiu Rebega afirma că anchetatorii au cerut mai multe fişe de post ale unor angajaţi din direcţiile achiziţii, economică şi de patrimoniu din cadrul CJ Prahova. Rebega spunea, răspunzând unei întrebări, că respectivele documente au fost cerute în acelaşi dosar în care procurorii DNA au ridicat, în urmă cu câteva săptămâni, alte acte de la sediul CJ Prahova.

În  20 noiembrie 2013, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti au stat peste cinci ore la sediul CJ Prahova, în biroul unuia dintre cei doi vicepreşedinţi, Sebastian Danielescu, unde au studiat mai multe documente, ei plecând de la sediul CJ Prahova cu trei cutii cu acte

×
TOP articole
x close