Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor.
Mănăstirea Bârsana, judeţul Maramureş
Primele atestari documentare ce fac referire la Manastirea Bârsana dateaza din 1390; într-un document din 21 iulie 1390, referitor la propietatile familiei voievodale Dragos, este mentionat un drum care se bifurca, conducând pe un brat in satul Bârsana, iar pe celalalt la manastire. Tot în acest document sunt mentionate si Valea Manastirii si Dealul Popii.
Într-un act de proprietate, din 6 noiembrie 1405, se mentioneaza un "camp al manastirii". Alte mentiuni referitoare la manastire sunt descoperite în acte de proprietate ale familiei voievodale Dragos, între anii 1408-1480, ultimul act facând referire la Bartolomeu Dragfi, voievoid al Transilvaniei.
În folclor se spune ca manastirea fost mai întâi construita în Valea Slatinii, pe malul stâng al Izei si stramutata ulterior pe malul drept, în locul numit mai târziu Podurile Manastirii. Manastirea Bârsana a fost construita la mijlocul secolului al XVI-lea,de catre familia lui Dragos voievod, pe una din proprietatile acestora.
Vechea manastire, cu hramul Sfântul Nicolae, era unul dintre cele mai importante edificii de cultura din Maramures, dat fiind ca multa vreme a fost rezidenta episcopilor ortodocsi.
Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.