Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.
Cheile Turzii sunt considerate de mulţi, pe bună dreptate, drept o minune a naturii. Sunt o arie protejată, având o importanţă botanică, zoologică, geologică şi peisagistică.
Au o lungime de 1.300 metri şi o înălţime a pereţilor de până la 200 metri. Cheile ocupă o suprafaţă de 324 ha şi s-au format prin erodarea rocii de calcar jurasic de către râul Hăşdate.
Cheile Turzii oferă un peisaj de o rară sălbăticie: stânci înalte şi abrupte, creste ascuţite, turnuri de piatră, vâlcele pietroase, grohotişuri, arcade. Conţine peste 1.000 de specii de plante, animale, fluturi unele reprezentând elemente rare ca usturoiul sălbatic, acvila de stâncă, şogârţul de baltă, tisa, scoruşul, garofiţa albă, fluturaşul de stâncă.
Aparitia acestor chei se afla intr-o stransa legatura cu procesul de epigeneza, potrivit caruia paraul Hasdate s-a adancit initial in roci mai putin dure care acopereau calcarul, dupa care si-a continuat eroziunea intense in masivul calcaros.
Urmarile acestui proces se constata in prezenta unor lapiezuri, hornuri si pesteri, mai ales pe dreapta vaii. Exista insa si o alta conceptie emisa cu privire la geneza cheilor, potrivit careia acestea s-au format datorita surparii boltilor unei serii de pesteri strabatute de un parau subteran, teorie imbratisata de un numar insemnat de specialisti.
Săptămânal, la Antena 3 veţi putea vedea cel puţin 3 obiective turistice din ţara noastră filmate de la înălţime. Totul e posibil după investiţii de mii de euro în drone, accesorii şi alte echipamente.
Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.