Litoralul românesc ar putea fi mai curat şi ar putea atrage mai mulţi turişti străini. Opt recife artificiale, care purifică apa mării, au fost amplasate în bazinul portuar. Pe recife se fixează scocile, care filtrează apa şi reţin bacteriile. Iar algele care se prind de recife vor folosi ca adăpost pentru peşti. Primele rezultate se vor vedea deja de la începutul toamnei, când vor apărea primele colonii de midii şi alge marine. Amplasarea structurilor de recife s-a făcut printr-un proiect care a costat o jumătate de milion de euro.
În Marea Neagră, recifele artificiale au devenit o alternativă pentru că nu se pot forma recife naturale de corali, ca în zonele tropicale, din cauza hidrogenului sulfurat din adâncul apei. Proiectul a fost finanţat din bani europeni. La punerea în aplicare a proiectului au participat şi parteneri din Bulgaria, Georgia, Turcia şi Ucraina.
În ultimii 35 de ani, poluarea din Marea Neagra a crescut din cauza reziduurilor transportate prin gurile Dunării, dar şi a deversarilor de produse petroliere. Din cele 26 de specii de peşti cu valoare comercială, care traiau aici odinioară, au mai ramas doar cinci.