Raed Arafat a arătat că, în primă fază, procesul de identificare a decedaţilor a fost unul extrem de dificil pentru că au existat şi răniţi neidentificaţi.
"Abia astăzi am reuşit să identificăm ultimul rănit şi, prin excludere, am identificat decedaţii. Asta era prima fază: să identificăm răniţii de decedaţi", a explicat secretarul de stat în Sănătate, Raed Arafat.
Raed Arafat: În 48 de ore, ne-am adus răniţii înapoi. Din Europa, nu ştiu dacă sunt mai mult de două, trei ţări care puteau să facă asta
Cea de-a doua fază a constat în identificarea decedaţilor care puteau fi identificaţi, operaţiune care a fost făcută parţial în Muntenegru, a mai explicat Raed Arafat, care adaugă că autorităţile române au urgentat transportarea acestora în România pentru ca identificarea corpurilor neînsufleţite să fie identificate mai uşor de familiile aparţinătoare.
IMAGINI EXCLUSIVE de la locul tragediei din Muntenegru. Adrian Ursu: Pentru cei obişnuiţi cu Valea Oltului, drumul nu e dificil de parcurs
"Dacă un cadavru va fi imposibil de recunoscut, atunci se trece la testarea ADN", a mai adăugat Raed Arafat.
Cel puţin 18 persoane au murit şi 29 sunt rănite, după ce autocarul în care se aflau, înmatriculat în România, a căzut duminică într-o prăpastie, în Muntenegru.
Citeşte şi:
"Un şofer bun este acela care conduce defensiv". Titi Aur, despre cauzele tragediei din Muntenegru