Antena 3 CNN Actualitate Pui contaminaţi cu Salmonella, la o fermă din România. Zeci de TONE de carne infestată, distruse

Pui contaminaţi cu Salmonella, la o fermă din România. Zeci de TONE de carne infestată, distruse

<1 minut de citit Publicat la 14:14 08 Mar 2013 Modificat la 14:14 08 Mar 2013
Pui contaminaţi cu Salmonella, la o fermă din România. Zeci de TONE de carne infestată, distruse

Inspectorii
ANSVSA au descoperit carne de pui contaminată cu Salmonella. Descoperirea a fost făcută la o fermă de pui de carne, cu un efectiv de 37.000 de păsări.

Inspectorii au dispus sacrificarea întregului efectiv. Cele 53 de tone de carne au fost distruse.

În ferma respectivă s-au luat măsuri de curăţenie şi dezinfecţie, ulterior urmând a fi recoltate probe pentru verificarea eficienţei dezinfecţiei.

Repopularea cu păsări se va face numai în momentul în care analizele de laborator vor arăta că nu mai există pericol de contaminare.

Infecţiile cu Salmonella sunt printre cele mai răspândite boli de tip alimentar, contaminând omul prin ingestia de mâncare sau apa infectată.

Simptomele cele mai frecvente sunt greaţa, durerile abdominale, diareea şi voma. Aceste simptome încep să-şi facă apariţia de obicei la 12-72 de ore după ingerarea alimentului contaminat.

Un alt tip de salmonella, mai rar, este cel care da simptome mult mai grave, printre care şi febra enterică.

 

×
x close