Antena 3 CNN Actualitate Prostia celor tineri care calcă în picioare ISTORIA ţării. Şi-au bătut joc de RUINELE Cetăţii Callatis

Prostia celor tineri care calcă în picioare ISTORIA ţării. Şi-au bătut joc de RUINELE Cetăţii Callatis

Prostia celor tineri care calcă în picioare ISTORIA ţării. Şi-au bătut joc de RUINELE Cetăţii Callatis
Foto: jurnalul.ro
de O.P.    |    08 Oct 2013   •   10:50

Străinii ar face orice să aibă bucăţi din istoria pe care o are România. Iar noi, ne batem joc de ea! Mangalia este unul dintre cele mai frumoase şi vechi oraşe la ţărmul Mării Negre. De asemenea, încă din antichitate, a fost obiectul dorintei multor cotropitori. În ciuda inevitabilelor războaie și schimbări de stăpâni, orașul a prosperat timp de 1200 de ani, uneori liber, alte ori sub stăpânirile succesive ale perșilor, ale macedonenilor, ale dacilor și ale romanilor, deveniți bizantini prin creștinare.

Azi este timp de pace, dar Mangalia nu mai este cotropită nici de perşi, nici de macedoneni, nici de romani, ci de interes personal. Bătrâna Mangalie este mulsă sistematic, ca o vacă productivă, de toţi hoţii în haine de competenţi. Bătrâna cetate Callatis a fost transformată într-un maldăr de gunoi şi făcută praf de teribilismul şi ignoranţa celor mai tineri, dar şi a celor bătrâni, scrie jurnalul.ro.



Pe istoria oraşului, ce-a mai rămas din ea, s-a uşurat râzând un adolescent cu freză de fierăstrău, gânduri de suicid şi porniri sexuale dubioase.



Ruinele fostei cetăţi Callatis, acum locuite de animale fără stăpân, năpădite de buruieni ucigaşe şi împrejmuite de un aşa zis gard, au primit şi botezul colorat al artistului idiot.



Texte de neînţeles, suflate cu spray-ul, desene turbate şi imagini fără noimă au distrus, pur şi simplu, ce mai rămăsese din Cetate.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close